Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a munci inteligent, fara efort

Tags: munca la birou, munca inteligenta, oameni de afaceri, realizare proiecte, rutina pentru munca

Cea mai buna metoda de crestere a productivitatii este incercarea de a lucra inteligent si nu din greu, iar pentru a face acest lucru posibil, in primul rand trebuie sa dormi corespunzator, sa mananci sanatos si sa faci exercitii fizice cat mai des. Chiar si la birou!
Iti vom prezenta cateva trucuri care sa te ajute sa lucrezi inteligent si sa depui mai putin efort:

1. Pauzele lungi si dese... cheia marilor succese

Stiu ca atunci cand ajungi la birou ai atat de multe lucruri de facut incat uiti chiar si sa mananci, insa trebuie sa intelegi ca o astfel de atitudine nu iti va garanta succesul. Creierul tau nu poate functiona normal dupa mai mult de doua-trei ore de munca si concentrare si are nevoie de o pauza, pentru reimprospatare. Opreste-te asadar pentru 5 minute, la fiecare 2-3 ore, chiar daca asta inseamna doar sa te ridici de pe scaun si sa iti clatesti putin ochii pe geam. Te vei intoarce mai relaxat si cu mai multa putere de munca.

2. Trage un pui de somn

Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca un pui de somn chiar si de 20 de minute la pranz va creste eficienta si functionarea creierului pentru restul zilei. De asemenea, te va ajuta sa te concentrezi mai bine, sa gandesti creativ si sa retii mai usor informatiile noi. Asta pentru ca suntem obisnuiti sa dormim 8 ore noaptea si niciuna ziua, motiv pentru care dupa ora pranzului randamentul nostru scade, la fel ca si ritmul de lucru, nivelul de energie, atentie si concentrare. Daca nu ai conditiile necesare pentru a dormi la birou, incearca sa iti asculti organismul atunci cand are nevoie de odihna si sa faci macar o plimbare scurta in aer liber.

3. Limiteaza-ti sarcinile zilnice de munca

Suntem obisnuiti sa facem tot timpul liste pentru a nu uita de lucrurile importante, iar de la o zi la alta, listele noastre devin tot mai lungi, iar timpul pentru fiecare obiectiv tot mai scurt. Incearca sa iti prioritizezi sarcinile zilnice si sa le acorzi atentia necesara. Programeaza-le pe cele care suporta amanare pentru zilele urmatoare.

4. Masoara-ti rezultatele, nu timpul

Intreaga idee a procesului de munca inteligenta mai degraba decat dificila vine dintr-o problema generala a oamenilor: dorinta de a lucra cat mai multe ore pe zi, pentru a rezolva cat mai multe sarcini. Indicat este insa sa gasim o metoda de a rezolva cat mai multe obiective intr-un timp mai scurt si nu sa prelungim orele de munca. In cazul in care ai de rezolvat un proiect important , care are foarte multe sectiuni, nu incerca sa le rezolvi pe toate in acelasi timp si in niciun caz in aceeasi zi. Ia fiecare etapa pe rand si astfel vei avea timp sa te ocupi si de celelalte obiective.

5. Construieste o rutina de tip "pregatit pentru munca"

In general dupa weekend sau dupa zilele in care ai muncit mai mult decat de obicei, in dimineata urmatoare iti va fi mai dificil decat de obicei sa te apuci de treaba. Acelasi lucru se intampla si zilele in care nu esti sigur de ce sa te apuci mai intai si pierzi timp incercand sa prioritizezi sarcinile. Modalitatea de a face acest proces mai eficient si mai rapid este sa iti construiesti o rutina, care iti va ajuta atat creierul, cat si organismul sa constientizeze ca etse timpul pentru munca.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016