Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce dispar oamenii de afaceri din orasul chinez Wenzhou?

Tags: oameni de afaceri, china, dobanzi, patroni

Din cauza scaderii economice si a inaspririi conditiilor de creditare din China, oamenii de afaceri din aceasta tara au inceput din ce in ce mai mult sa se bazeze pe imprumuturile subterane cu dobanzi uriase, scrie Business Insider.
Deloc suprinzator, la un moment dat, aceste afaceri nu pot sa acopere ratele de dobanda si mor. Desi jurnalistii americani au luat ca punct de reper orasul Wenzhou, aceste practici camataresti sunt intalnite si aiurea.
 
Dar partea interesanta a povestii are legatura tot cu orasul Wenzhou din Provincia Zhejiang. Datele oficiale ale provinciei sugereaza ca 228 de patroni au scapat/ disparut din ianuarie pana in septembrie anul acesta, cel mai mare procent inregistrat in ultimii ani. Unii dintre acestia detin companii cu peste 1.000 de angajati. 
Unde s-au dus? In mare parte, au parasit tara.

Trebuie spus ca nu toate "evadarile" au lasat urme. De fapt, multi antreprenori si-au ascuns indiciile esecului pana in ultima clipa. Exista chiar cazul unei companii care a organizat o excursie de doua zile pentru proprii angajati ca acestia, la intoarcere, sa nu mai gaseasca nici utilaje, nici sef la sediu.
 
Se pare ca ne confruntam cu o tendinta in crestere, caci numarul antreprenorilor care dispar va fi din ce in ce mai mare, in special in perioada de trei luni care va urma.

 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016