Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti atingi scopurile cu ajutorul obiceiurilor sanatoase

Tags: atingerea scopurilor, obiceiuri sanatoase, schimbari pozitive

Cu totii ne simtim vinovati si dezamagiti atunci cand ne stabilim un scop, il urmam si il abandonam dupa cateva saptamani. Este foarte greu sa iti pastrezi motivatia pe un termen lung, cu toate ca cele mai multe scopuri pe care ni le propunem le putem atinge doar dupa cateva saptamani sau chiar ani.
Iata solutia: Concentreaza-te  pe noi obiceiuri care te pot face sa iti atingi scopul.
 
Vrei sa alergi la maraton? Mai intai creaza-ti obiceiul de a alerga in fiecare zi. Vrei sa nu mai ai datorii si sa economisesti? Creaza-ti obiceiul de a pune bani deoparte, vizioneaza DVD-uri in loc sa mergi la film sau inlocuiesti orice alta activitate care te costa mai mult decat esti discpui sa irosesti acum.
 
Sa iti schimbi obiceiurile de zi cu zi nu este usor, insa daca incepi treptat, indiferent cat de putin alegi sa schimbi in fiecare zi peste o perioada de timp atat tu, cat si ceilalti veti putea observa schimbari majore. Nu incerca si nu te astepta sa schimbi lumea de la primul obicei pe care ti-l propui. Porneste cu pasi mici. De exemplu, o persoana care vrea sa alegre la maraton, a inceput sa alerge cate doi kilometri intr-o zi, iar dupa aproximativ jumatate de an putea alerga 40 de kilometri fara sa oboseasca. Totul tine de motivatie si antrenament, indiferent de obiceiurile pe care vrei sa ti le creezi.
 
Cum sa iti schimbi obiceiurile? Concentreaza-te pe fiecare in parte si urmareste acesti pasi:
 
1. Schimbari pozitive
 
Daca incerci sa schimbi obiceiuri negative (de exemplu fumatul), inlocuieste-l cu un obicei pozitiv (cum ar fi alergatul).
 
2. Acorda 30 de zile schimbarii
 
Propuneti sa faci acel lucru pentru 30 de zile, astfel incat sa iti intre in reflex si sa iti creezi cu adevarat un obicei. Imediat ce ai trecut de pragul de 30 de zil, vei observa ca faci acea actiune din placere si nu pentru ca trebuie.
 
3. Implica-te complet
 
Nu iti spune ca ar trebui sau ca poti face lucrul pe care ti l-ai propus. Ambitioneaza-te gandindu-te ca TREBUIE NEAPARAT sa faci ce iti propui. Implica-te 100%. Spune-le celor din jur ce ai de gand sa faci astfel incat sa te simti dator si fata de ei nu numai fata de tine. Acest lucru te va motiva.
 
4. Staileste-ti recompense
 
Cea mai buna modalitate este sa iti oferi o recompensa dupa prima saptamana, apoi dupa prima luna iar apoi dupa o perioada mai lunga pentru a te incuraja. Asigura-te ca acele recompense te vor mentine motivat pentru tot restul vietii.
 
5. Noteaza-ti progresele
 
Pastreaza un jurnal sau povesteste-i unui prieten apropiat de progresele pe care le faci. ACest lucru te va mentine motivat si iti va da puterea sa mergi mai departe pana treci de acel prag pe care ti-l stabilesti. Dupa ce vei trece te pragul respectiv totul va veni de la sine.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016