Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te motivezi singur sa faci ceva ce nu iti place

Tags: motiveaza-te singur, recapata motivatia, schimbare de planuri

Nu este deranjant sa stii ca din cauza lipsei de motivatie nu poti face nimic? Stii ca AR TREBUI sa faci acel lucru, insa nu iti dai nici cel mai mic interes pentru a-l face. Procrastinarea a devenit cel mai urat obicei din vietile noastre, dar si cuvant din vocabular, insa cel mai rau lucru este ca nimic din ceea ce facem nu il poate schimba.
Cu totii citim articole de specialitatee si bloguri deste cresterea productivitatii si motivatia de sine. De asemenea, cu totii am citit carti. Mai mult decat atat, multi dintre noi am cerut sfaturi de la familie, prieteni si oameni de succes. Ba chiar uneori te fortezi sa muncesti din greu pentru ceva, insa dupa cateva momente isi pierzi interesul si revii la starea initiala si stagnezi. In acest fel nu reusesti decat sa te simti neproductiv, fara speranta si totodata fara viitor. 
 
Iti suna cunoscut? Da, este adevarat, motivatia poate fi destul de dificil de atins, insa nu si imposibil. Nu este atat de simplu pe cat pare, chiar daca unii oameni o percep ca pe unica solutie. Oricat de mult te-ai stradui si ti-ai stabili sa faci un anumit lucru, procrastinarea apare in calea ta atunci cand atinsesei minimul de curaj pentru a face actiunea respectiva.
 
Ne gandim prea mult la munca.
 
Da, este adevarat, chiar ne gandim prea mult la munca si la treburile pe care trebuie sa le facem, la problemele pe care trebuie sa le rezolvam. Acel lucru care ne trage in jos si nu ne lasa sa muncim este faptul ca ne tot gandim la cum sa ne implicam mai mult in problemele pe care le avem si faptul ca le cautam rezolvare tot timpul. Atunci cand te gandesti la astfel de lucruri, se creaza un fel de repulsie fata de actiunea de a munci. 
 
Iata trei moduri prin care iti poti recapata motivatia:
 
1. Concentreaza-te pe sentimentele pe care le vei avea la final
 
Ai auzit vreodata de sintagma: "Vrei sa invingi acum, sau sa iti para rau mai tarziu?" Aceasta expresie o folosesc oamenii pentru a se motiva si a merge mai departe. Este vorba de acele sentimente placute pe care le ai dupa ce ai realizat un anumit lucru. Trebuie sa te concentrezi pe acele sentimente pentru a-ti recapata motivatia. Atunci cand trebuie cu adevarat sa faci ceva, trebuie doar sa te gandesti la acel sentiment de fericire care te va cuprinde de indata ce vei vedea ca ai terminat cu bine.
 
2. Apoi, gandeste-te cum acele sentimente vor face ca totul sa para mai frumos
 
Este adevarat, nu sunt simple vorbe. Atunci cand reusesti ceva totul ti se pare mai frumos si viata ta se schimba, chiar daca pe o perioada scurta de timp, acea perioada te va motiva. Priveste situatia astfel: Daca nu te simti motivat indeajuns cat sa iti faci treaba, te vei simti lenes si letargic. Bineinteles, vei face ceea ce iti doresti in schimb, cum ar fi sa te uiti la Tv sau sa te joci pe calculator, insa sentimentele pe care le vei avea atunci cand te vei juca sau vei urmari emisiunea TV preferata nu se pot compara cu cele pe care le simti atunci cand termini de facut treaba pe care o ai.
 
3. Inspira-te
 
Cand te simti nemotivat, pur si simplu iti propui sa nu mai faci nimic. In loc sa mergi mai departe, preferi sa stagnezi. Inspiratia este cea mai buna sursa de energie. Mai mult decar atat, incearca nici macar sa nu te gandesti la ceea ce ai de facut, priveste latura pozitiva si fa acel lucru ca pe oricare altul. Incearca sa nu il privesti ca pe o obligatie.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.55 din 5 - 10 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016