Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se construieste succesul de durata

Tags: management si marketing, succes, strategii, obiectiv, companii, oportunitati

Daca intr-o singura zi nu fac ceea ce mi-am propus pe termen lung, simt ca imi tradez obiectivele si ma indepartez de ceea ce povestesc altora ca fac. Dincolo de faptul ca sinceritatea fata de noi insine e una dintre trasaturile care ne ajuta sa luam cele mai bune decizii, a lucra zi de zi pentru afacerea ta inseamna a demonstra zi de zi ca vrei sa mergi in directia respectiva si a culege laurii pe masura ce continui sa mergi inainte.
Ce ii diferentiaza pe cei care continua sa aiba succes de cei care nu mai sunt pe culmi la fel de inalte?  Se pare ca acesti oameni au o abordare total diferita atunci cand vine vorba de succes fata de cei care fie nu reusesc sa ajunga unde isi doresc, fie se bucura de un succes de scurta durata.


Iata cinci strategii pe care le folosesc cei care se bucura de succes si renume toata viata:


1. Au un parcurs neobisnuit.

Daca urmaresti istoricul unor companii infiintate de acesti oameni sau afli povestea din spatele a ceea ce au construit astazi, vei descoperi ca traseul parcurs de acestia este unul cu totul neobisnuit, iar asta fiindca stiu sa profite de oportunitatile pe care nu toata lumea le vede.

2. Stiu ce pot.

Oamenii care au succes isi evalueaza frecvent abilitatile si stiu de ce sunt in stare. Tocmai aceasta auto-analiza ii ajuta sa invete si mai mult si sa umple goluri, atunci cand acestea exista. Nu se tem sa isi descopere punctele slabe sau sa le afle de altii. Mandria, spun cei mai multi analisti din domeniu, este cea care omoara succesul.

3. Isi concentreaza atentia asupra unui singur obiectiv final.

Capacitatea de a alege un singur obiectiv si de a munci pentru a-l duce la indeplinire fara a te lasa distras de alte imprejurari reprezinta o trasatura a oamenilor care se bucura de succes de lunga durata. In plus, nu se gandesc ca au ratat o sansa fiindca inteleg ca nu trebuie sa faci tot ceea ce iti apare in cale sub forma de oportunitate.

4. Lucreaza la marginea zonei de confort.

Riscul e ceva necesar daca vrei sa excelezi cu adevarat, iar cei despre care vorbim astazi isi asuma riscuri intelegand insa pana unde trebuie sa se opreasca. Mai exact, acestia isi asuma riscuri moderate. Chiar daca nu raman in zona de confort, stiu ca nu trebuie sa cada in extrema cealalta.

5. Muncesc zi de zi.

Acesti oameni muncesc zi de zi pentru a-si indeplini obiectivul. Sunt motivati de o energie interioara care ii face sa mearga inainte, indiferent de obstacolele pe care le intalnesc sau de faptul ca succesul pare foarte indepartat. Acestia continua sa se dedice visului pr care il au si continua sa investeasca timp, energie sau bani.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016