Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ofera informatii relevante in articolele tale

Tags: management si marketing, continut, articole, informatii relevante, succes, bloguri

Indiferent daca scriem articole pentru un blog sau pentru un site de specialitate, exista cateva reguli pe care trebuie sa le urmam daca ne dorim ca ceea ce scriem sa fie util pentru cititori, dar si "apreciat" de motoarele de cautare.

Iata, asadar, care sunt unele dintre cele mai importante principii in aceasta privinta:

1. Fii atent la ceea ce se cauta.

Chiar daca obtinem aceste informatii din social media, prin e-mail sau prin telefon, e important sa stim ce isi doresc cititorii nostri sa afle. Mai departe, vom putea sa le oferim exact informatiile de care au nevoie, intr-o forma specifica site-ului sau blogului nostru.

2. Fa o lista.

Subiectele noastre trebuie sa fie incluse intr-o lista care sa reflecte dintr-o singura privire ceea ce compune nucleul de interes pentru cititorii nostri. In functie de aceasta lista vom sti care este punctul de plecare pentru o serie de articole relevante.

3. Raspunde fiecarei intrebari.

Atunci cand stim care sunt intrebarile, e bine sa profitam de aceasta informatie si sa raspundem fiecarei cerinte in parte, stiind astfel ca vom oferi datele pe care si le doresc cititorii. In plus, ne asiguram ca intregul nostru continut este unul relevant si ca nu vom ramane prea curand fara subiecte de dezvoltat.

4. Cauta cuvintele-cheie.

Odata facuta lista si obtinute intrebarile, stim exact in ce directie sa ne indreptam. Cuvintele-cheie sunt un element esential asa ca va trebui sa facem putina cercetare in aceasta directie si sa vedem care vor fi cuvintele cele mai cautate in contextul intrebarilor la care dorim sa raspundem.

5. Fii atent la titluri.

Titlurile trebuie sa aiba acel element prin care sa atragem atentia celor care ne citesc. Fie ca facem o promisiune, fie ca anuntam un subiect specific, ceea ce includem in titlu trebuie sa se regaseasca mai apoi si in continutul articolului. Un titlu bombastic poate dezamagi foarte usor daca nu ofera si ceea ce promite.

6. Fii sincer.

Sinceritatea se cunoaste in text si este printre cele mai apreciate elemente din cuprinsul unui articol. Atunci cand incercam, de exemplu, sa scriem pentru motoarele de cautare, suntem mai putini sinceri cu cititorii. Tocmai de aceea, continutul trebuie oferit mai intai acestora si nu pentru a aduna cat mai multe vizite, ci pentru a oferi informatii relevante. O informatie reala si utila va aduna ulterior vizitele meritate.

7. Scrie despre cei mai buni.

Putem scrie fara teama despre cei mai buni dintr-un domeniu si putem istorisi povestile de succes ale celor mai renumite companii. Multe dintre cautarile celor care citesc site-uri de specialitate sau bloguri de la care doresc sa invete ceva sunt in stransa legatura cu dorinta de a trai una dintre povestile de succes despre care citesc.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016