Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce perfectiunea poate fi o capcana

Tags: dezvoltare personala, bucurie, incredere, perfectiune, capcana

Lumea ii va rasplati intotdeauna pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit si nu pe cei care incearca in mod continuu sa atinga perfectiunea. Cred ca printre oamenii cei mai putin productivi pe care i-am cunoscut vreodata se numarau si foarte multi perfectionisti.

Dorinta de a atinge perfectiunea o sa ne duca de multe ori la o productivitate scazuta deoarece ne vom pierde nu numai in detalii, dar si din cauza imposibilitatii de a lua vreo decizie.

Perfectiunea poate fi o capcana, iar asteptarile noastre trebuie sa se modifice in functie de ceea ce se schimba in jurul nostru.

Cand inveti sa te relaxezi astfel si sa te concentrezi asupra unui rezultat si nu asupra indeplinirii unor standarde pe care ti le-ai fixat mult prea sus, ajungi sa traiesti si bucuria care ar trebui sa vina din munca pe care o facem cu pasiune.

Intotdeauna vor exista contexte care sa ne faca sa ne dam seama ca suntem perfect de imperfecti asa cum suntem. La fel, vor exista mereu imprejurari in care munca noastra sa fie cea mai buna, chiar daca nu perfecta.

Sa nu uitam ca nici fericirea perfecta nu exista, asa cum nu avem parte de o stare a lucrurilor care sa se mentina intr-un singur fel. Sa incercam sa atingem perfectiunea continuu este un exercitiu sortit esecului, o actiune care ne va face doar sa consumam timp si energie.


Putem alege sa pavam drumul pe care mergem cu neincredere si disperare sau, dimpotriva, cu multumire si bucurie.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016