Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la ce nu ar trebui sa nu iei niciodata pauza

Tags: schimbare, provocari, dificultati, gandire pozitiva, incredere

Cu cat suntem mai obositi, cu atat vom lua pauza de la activitatile care ne-ar relaxa si care ne-ar face bine. Nu e un paradox, e doar un lucru la care nu suntem intotdeauna suficienti de atenti pentru a-l constientiza. Ca atunci cand dam vina pe dezordine daca suntem stresati in loc sa facem ordine si sa obtinem astfel o doza serioasa de liniste si calm sau ca atunci cand avem senzatia ca intreaga casa trebuie renovata desi in realitate doar unele colturi ar trebui reorganizate.

Ia-ti destinul in maini, crede in ceea ce poti face si evita oamenii negativisti si obiceiurile daunatoare. Iata de la ce nu ar trebui sa luam niciodata pauza pentru a ne asigura ca fiecare pas ne duce mai aproape de ceea ce ne dorim:

1. Gandeste-te numai ca se vor intampla lucruri minunate, crede in ceea ce faci si asteapta-te la tot ce e mai bun. Fii sincer si sustine-ti convingerile astfel ca nimic sa nu iti tulbure linistea. Uita de greselile din trecut si concentreaza-te pe actiunile si lectiile de azi. Investeste in tine suficient de mult timp incat sa nu ai timp sa ii critici pe ceilalti.

2. Invata sa te simti bine in pielea ta si sa mergi pe drumul ales de tine. Daca nu vrei sa urmezi drumul pe care il aleg altii pentru tine, acei oameni s-ar putea enerva. Nu uita ca asta e problema lor, nu a ta. Foarte multi oameni par sa aiba o opinie clara legata de cum ar trebui sa-si traiasca alti oameni vietile, dar nu au nici cea mai mica idee legata de cum sa-si traiasca propria viata. Asa ca asculta-ti instinctul si construieste-ti propriul drum. Nu uita ca e mult mai util sa fii constient de un punct slab de-al tau decat sa stii care sunt punctele slabe ale altora.

3. Gestioneaza cu maturitate dificultatile. Orice greutate depasita te face un om mai puternic. La fel, dificultatile de azi te pregatesc pentru provocarile de maine. Aceste suisuri si coborasuri fac parte din parcursul firesc al vietii si nu trebuie sa uiti ca orice esec e, in realitate, o lectie. Evenimentele prin care treci sunt pasi necesari pentru ca tu sa ajungi acolo unde iti doresti, chiar daca unele sunt mai putin placute.

4. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care poti sa le controlezi. Daca te simti nefericit si foarte stresat, e foarte probabil sa iti fi concentrat atentia prea mult timp asupra lucrurilor pe care nu le poti controla. Renunta la acestea si scapa de stres. Nu e ca si cum ai putea sa le mai schimbi in vreun fel. Schimbarea in bine va avea loc atunci cand decizi sa actionezi asupra aspectelor pe care le poti controla.

5. Fii constient de fiecare aspect al vietii tale. Atunci cand consideri ca problemele pe care le intampini au loc din vina altcuiva, nu vei reusi sa rezolvi niciuna. Nu te lasa constrans de astfel de convingeri fiindca, in cele din urma, implinesti ceea ce crede mintea ta. Nu uita ca daca nu inveti si nu devii o persoana mai buna asumandu-ti responsabilitatea pentru viata pe care o traiesti, visele si dorintele tale vor ramane doar la nivelul imaginar.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016