Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce fel de trasaturi trebuie sa aiba angajatii unui startup

Tags: startup, angajati, trasaturi, echipa, candidati, angajare, companii

Poate fi dificil sa gasesti oameni talentati care sa se alature unui startup. Va trebui sa investesti atat timp, cat si resurse importante, pentru a atrage oameni plini de energie, care sa se alature unei echipe aflate la inceput de drum.
Iata care sunt cele mai importante trasaturi ale unui astfel de candidat:
 
1. Flexibilitate
 
Avand in vedere ca viata intr-un startup este intr-o continua schimbare, angajatii trebuie sa dea dovada de multa flexibilitate si putere de adaptare. Toate produsele si serviciile se modifica si se imbunatatesc in mod constant, astfel incat este important ca angajatii sa se adapteze cu usurinta noilor schimbari. Pentru a gasi astfel de candidati, va trebui sa se conceapa o descriere corespunzatoare a posturilor ce trebuie ocupate. In cadrul interviurilor de angajare, candidatilor trebuie sa li se solicite informatii referitoare la planurile lor pe termen scurt si lung.
 
2.  Creativitate si asumarea riscurilor
 
Startup-urile au mare nevoie de idei noi, originale. Prin urmare, astfel de companii au nevoie de oameni talentati, care sa gandeasca „outside the box”. Candidatii cu o gandire rigida nu au ce cauta in startup-uri, deoarece vor impiedica inovatia si creativitatea. Candidatii trebuie sa fie de asemenea dispusi si pregatiti sa isi asume riscuri.
 
3. Incredere
 
Majoritatea startup-urilor pornesc de jos si cresc in mod constant. Asta inseamna ca primii angajati vor fi dispusi sa depuna eforturi pentru a contribui la cresterea companiei. Candidatii trebuie, asadar, sa isi exprime in mod deschis aptitudinile, dar si limitarile. Daca un candidat nu poate dovedi informatiile din CV, atunci cel mai probabil acesta nu este de incredere. In cadrul interviurilor de angajare, trebuie sa se urmareasca sinceritatea candidatilor cu privire la abilitatile lor si sa se evite angajarea unor candidati care se lauda excesiv si inutil.
 
4. Pasiune
 
Punerea pe picioare a unui startup este un proces complicat, iar pasiunea este un element cheie, ce nu poate lipsi. Daca nu esti cu adevarat pasionat de ceea ce faci, te vei simti coplesit de sacrificiile pe care trebuie sa le faci. Prin urmare, orice startup are nevoie de oameni talentati, care sa isi iubeasca cu adevarat munca si sa creada in ceea fac. Cauta doar candidati care au dovedit ca sunt cu adevarat pasionati de industria respectiva.
 
5. Abilitati de comunicare
 
Pentru ca un startup sa aiba succes, trebuie sa existe o comunicare excelenta intre angajati si clienti. Angajatii care nu pot comunica in mod eficient pot dauna pe termen lung imaginii companiei. Este important sa testezi abiltiatile de comunicare ale candidatilor, atat in scris, cat si oral.
 
Concluzie
Fiecare startup are propriile nevoi. Echipa initiala va determina succesul unei companii. Asadar, fii deschis la minte si ia in considerare o serie de calitati mai „iesite din comun” atunci cand intervievezi candidati. Este important sa depui un efort substantial la inceput pentru a forma o echipa puternica, care sa diferentieze compania de concurenta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016