Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple si Facebook vor sa se mute pe vapor, lasand Silicon Valley pustiu

Tags: apple, facebook, sillicon valley, blueseed, legi fiscale, taxe

Se vorbeste de ceva vreme despre paradisul fiscal Blueseed, o insula in Oceanul Pacific, unde nu se aplica legile statului american si unde startupurile pot functiona linistite, din stadiul de proiect tehnologic ce promite pana cand sunt in masura sa plateasca darile catre unchiul Sam.
Blueseed va fi de fapt un fel de oras plutitor in largul coastei de vest americane (cam la 22 km de coasta californiana), format dintr-o flota de vpoare, care vor oferi si spatii de locuit si pentru birouri pentru cei ce vor sa-si dezvolte afacerile acolo. Peste 1.000 de antreprenori pot fi gazduiti in prima instanta, contra unei taxe lunare de la 1.200 de dolari in sus (cam cat costa o chirie in San Francisco, comenteaza blogul subiectiv.ro). 

Din cauza legislatiei americane care ingreuneaza obtinerea vizelor, unii straini nu pot sa se angajeze la firme precum Apple si Facebook, asa ca vor opta, probbail, tot pentru Blueseed.

Va intrebati daca exista investitori pentru un astfel de proiect de miliarde de dolari? Bineinteles. Pintre altii, chiar miliardarul Peter Thiel, fondatorul PayPal, si-a aratat interesul pentru idee, primul vapor urmand a fi lansat la apa la finalul anului 2013.
Ideea Blueseed a devenit un fenomen chiar caruia i s-a dat si un nume: SEASTANDING. 



Exista si doi romani implicati in proiect. Primul dintre acestia, Dan Dascalescu, va avea functia de Chief Information Officer (un fel de director IT), cu rol de vicepresedinte, membru al board-ului companiei. Celalalt roman, Marius Popa, este consultant pe teme maritime. 

Desi Blueseed nu va cere vize sau taxe, rezidentii vor trebui sa respecte legile fiscale ale tarii cu care se va afilia vaporul, fie Bahamas, fie Insulele Marshall, ambele cu reglementari financiare extrem de laxe.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016