Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dimineata alegi cum vei fi toata ziua

Tags: dezvoltare personala, fericire, inspiratie, eforturi, munca, iubire

Ni se intampla sa ne trezim gata posomorati, nu-i asa? Fie ca ni s-au inecat in vis niste corabii, fie ca inca persista grijile pe care nu am reusit sa le scuturam inainte de culcare, dimineata noastra depinde in intregime de noi si de cum alegem sa ne simtim.


Chiar daca ne spunem ca putine lucruri depind de noi, alegerea de a reactiona intr-un anumit fel ne apartine. Si chiar daca pentru evenimentele majore poate ca nu suntem niciodata pregatiti, a reactiona diferit la lucrurile marunte ramane un exercitiu bun.

Iata cateva lucruri pe care oamenii fericiti le fac dimineata:

1. Se concentreaza asupra diminetii.

Orice ati spune, trebuie sa ne bucuram ca e dimineata. Si trebuie sa nu ne incepem primele minute cu griji, ci cu bucuria pe care o gasim in micile ritualuri ale diminetii: pregatirea cafelei, a ceaiului sau a micului dejun pentru noi sau pentru cei dragi. Atunci cand dam la schimb astfel de momente pe grijile care oricum nu pot rezolva nimic in acel moment, dam la schimb clipe pretioase din viata si trecem pe langa ceea ce ar insemna cu adevarat ca traim.

2. Ademeneste-ti inspiratia.

Nu deschide televizorul. "Cum altfel sa aflu stirile?" Crede-ma, in cele mai multe zile, vei afla stirile pe care le-ai auzit sau, in orice caz, atrocitati reluate. Exista si alte surse de informare, unele mult mai cuprinzatoare. Vrei neaparat sa afli ultimele noutati legate de un conflict dintre doua state? Ce ai spune daca ai citi articole scrise de istorici sau de specialisti pe aceasta tema? Perspectiva pe care ne-o ofera televizorul asupra realitatii e doar o parte din realitate. Ofera-ti macar doua dimineti pe saptamana petrecute altfel. Vei vedea diferenta.

3. Exerseaza-ti iubirea.

Devenim mai buni prin exercitiu, indiferent de ceea ce facem. Imbratiseaza-i pe cei dragi in fiecare dimineata si spune-le cat ii iubesti. Indeparteaza orice tensiune, orice conflict si cultiva o armonie pe care cei din jurul tau o vor transmite mai departe.


4. Fa lucrurile importante.

Azi ai ocazia de a face acel lucru care e important pentru tine. Lucreaza in fiecare zi la ceea ce te face fericit, la ceea ce te pasioneaza. Potentialul tau e nelimitat, dar pentru asta trebuie sa depui eforturi. E un sistem care functioneaza bazandu-se pe relatia de directa proportionalitate. Vei vedea ca vei fi rasplatit pe masura eforturilor, mai devreme sau mai tarziu.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016