Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-ti singur norocul, fiindca poti! Iata cum ...

Tags: anuleaza temeri, accepta riscuri, iti faci singuri norocul

Cum sa iti faci singur norocul? Pai daca nu e, atunci nu e si cu asta basta. Iata ce ar spune un pesimist convins. In tot acest timp, optimistul deja a pus temelia unei fundatii care sa reziste la orice forma de 'ghinion'. Pentru optimist, norocul si ghinionul sunt himere veritabile si optimistul are cea mai mare dreptate.
Haideti sa verificam cateva sfaturi care sa ne ajute sa ne facem singuri norocul:

1. Cautam mereu surse de imbogatire.
Si aici nu ne referim la bani, ci la altfel de bogatii. Ai un job si castigi informatii, cunostinte valoroase. Citesti o carte buna, vezi un film inteligent, discuti cu o persoana care iti poate oferi indrumare si sfaturi.

2. Cautam bunatate peste tot in jurul nostru. Cand cauti ceva, acel lucru va rasari aproape de tine mai devreme decat iti imaginezi si asta pentru ca oamenii cu energia lor sunt precum magnetii. Un om care rade cu pofta atrage un altul, care habar nu are care e poanta. Un om care plange il face si pe altul sa se emotioneze si sa planga alaturi de el, desi nu ii impartaseste drama.

La fel suntem toti, fie ca ne aratam mai des sau mai rar, mai puternic sau mai slab, latura emotionala. Si pentru ca viata este mereu mai bun cand omul este mai bun, incercam sa facem bine peste tot pe unde trecem. Si, surpriza! Primim bine mai des decat ar spune pesimistii!

3. Anuleaza temerile si accepta riscurile. Cel mai des, ne lasam purtati de ideea de noroc cand ne este prea teama sa incercam sa punem noi insine mana pe probleme si sa ne ocupam de ele cu toata maiestria. Asa ca preferam sa credem ca asa este sa fie si ca daca nu e sa fie, atunci asta este.

Mai mult, accepta riscuri pentru ca nimic nu s-a facut in aceasta lume fara riscuri. O afacere se porneste cu riscuri. Si o cladire se ridica cu riscurile aferente. Si un copil se concepe la fel. Si o relatie se formeaza la fel. Si daca ar fi sa numaram toate riscurile existente in jurul nostru si la care ne supunem singuri, poate ca azi nu am mai fi unde suntem. Am fi undeva in spate, ingreunati de ideea ca riscurile sunt prea mari.

Solutia este sa imbratisam riscurile, sa ne apropiem de ele pentru a le intelege anvergura mai bine, pentru a le putea analiza si apoi ... reduce, bineinteles!

Sa aveti succes in toate!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016