Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii mai fericit: 5 lucruri pe care nu mai trebuie sa le faci. De acum

Tags: management, fericire, cum sa fii fericit, oameni

Uneori, atingerea fericirii nu depinde de ce faci, ci de ce nu faci. Ceea ce inseamna ca fericirea este o scadere, si nu in plus. Gandeste-te, de exemplu, ce s-ar intampla cand te opresti din facut urmatoarele lucruri:
1. Nu mai da vina pe altii.

Oamenii gresesc. Angajatii nu-si ating targetele. Oamenii din vanzari nu fac ceea ce au promis. Asa ca este usor sa-i acuzi de toate relele. Dar si tu esti de vina. Poate nu i-ai pregatit suficient. Poate le-ai cert prea mult. Asuma-ti responsabilitatea si invatati cu totii din greseli.

2. Nu incerca sa impresionezi.

Nimeni nu te place pentru haine, pentru masina, pentru titlul de doctor, pentru realizarile tale, toate astea sunt „lucruri”. Oamenilor le pot placea lucrurile tale, dar asta nu inseamna ca te plac si pe tine.

La prima vedere, poti crede asta, dar relatiile voastre vor fi lipsite de substanta. Relatiile adevarate te fac fericit si pe-astea le creezi cand esti tu insuti.

3. Nu te agata de nimeni.

Cand ti-e teama de ceva sau esti nesigur, e mai usor sa te gati de cinevam, chiar daca stii ca asta nu e bine pentru tine. Lipsa fricii nu inseamna fericire, ci doar ca nu ti-e frica. Agata-te de ce crezi ca te face fericit, dar incearca singur, caci, cand vei reusi, vei fi mult mai satisfacut.

4. Nu-i intrerupe pe ceilalti.

Este nepoliticos si transmitem mesajul ca "Nu te ascult sa intelegi ce spui; te ascult sa decid ce vreau eu sa spun".

Vrei sa te placa lumea? Asculta ce are fiecare de spus. Concentreaza-te la ce au de spus. Pune intrebari pentru a te asigura ca au inteles ce au spus. Te vor iubi pentru asta si tie iti va placea sentimentul.

5. Nu te mai plange.

Cuvintele tale au putere, in special asupra ta. Daca te tot plangi de diverse probleme, te vei simti mai rau, nu mai bine. Daca ceva nu merge bine, nu-ti irosi timpul plangandu-te. Fa eforturi sa transformi situatia in una mai buna. Fa la fel si in cazul colegilor. Nu fi doar umarul pe care acesta pot sa planga. Prietenii nu-si lasa prietenii sa planga, ci ii ajuta sa-si faca viata mai buna.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016