Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inteligenta financiara. Top sfaturi de economisire

Tags: afacere, dezvoltare, succes, plan, organizare, finante, buget personal, cheltuieli

Ne bucuram de fiecare data cand reusim sa punem anumite sume deoparte si simtim imediat tensiunea care se acumuleaza atunci cand datoriile neplatite incep sa isi arate coltii. Pe cat de mare ne e satisfactia atunci cand avem control asupra finantelor noastre, pe atat de mari ne sunt grijile atunci cand lucrurile par sa scape de sub control.
Exista insa solutii pentru orice situatii, iar modul in care ne gestionam banii ne poate ajuta sa economisim chiar daca in prezent ni se pare ca banii dispar pur si simplu de la o zi la alta.

Iata doar cateva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a readuce ordinea si echilibrul atunci cand vine vorba de bugetul personal:

1. Nu mai cumpara lucruri de care nu ai nevoie. Micile cumparaturi pe care le facem gandindu-ne ca nu inseamna prea mult se transforma in sume foarte mari la sfarsit de luna si in sume si mai mari la sfarsit de an. Daca am pastra chitantele acestor mici achizitii, ne-am convinge ca totalul acela putea fi economisit si ar fi reprezentat astazi o suma importanta. Din fericire, ne putem educa incepand din acest moment sa ne intrebam mai des in ce masura avem nevoie cu adevarat de lucrul pe care urmeaza sa il cumparam.

2. Construieste o conducta financiara. Cei mai multi oameni stiu cum ar putea sa faca bani intr-o lume ideala. Problema e ca tocmai aceste planuri necesita mult timp, planificare, asumarea unor riscuri etc. Pe de alta parte, cei mai multi dintre noi au deja abilitati de care s-ar putea folosi incepand chiar de maine pentru a face bani in mod independent. Asa ca primul pas in a crea o sursa de venit in crestere este sa faci o lista cu lucrurile pe care le-ai putea face, in ordinea gradului de dificultate si a vitezei cu care ar putea fi implementate.

3. Traieste in functie de posibilitatile financiare. Cand cheltuiesti mai putin decat castigi, iti cumperi flexibilitate si libertate. Castigi abilitatea de a-ti schimba jobul sau de a te muta intr-un alt oras. Iti cumperi posibilitatea de a putea spune da lucrurilor care conteaza cu adevarat fiindca faci economii in privinta lucrurilor care nici nu sunt asa de importante.

4. Nu exista un plan fix sau reteta ideala care sa-ti garanteze reusita unei afaceri. Si uneori a merge pe drumul tau nu te va duce neaparat pe culmile succesului, dar vei fi fericit atata timp cat esti sincer cu tine si stii ce vrei. Cand spui insa tuturor ca vrei sa incepi propria afacere, toti se vor indoi de tine si iti vor arata absolut tot ce e in neregula cu ideea ta si de ce nu va functiona. Nu ai experienta. N-ai mai condus o afacere pana acum, nu stii nimic despre vanzari. Ai nevoie de bani ca sa faci bani. Aminteste-ti insa ca niciun om care incepe pentru prima data o afacere nu stie cu exactitate ce are de facut.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Traian 27-Oct-2012 00:59:12
Excelent articol !

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016