Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce sa te astepti cand dezvolti propria afacere

Tags: dezvoltare personala, afacere, incredere, confirmare, familie

Oricine incearca sa isi dezvolte propria afacere va trece prin mai multe etape. Si fiindca intotdeauna vom interactiona cu ceilalti, chiar daca la inceput suntem numai noi in "echipa", relatiile cu ceilalti se vor schimba asa cum nu ne-am astepta niciodata.


In primul rand, prioritatile tale vor deveni altele. Vei invata ca nu poti face prea multe daca nu pui pe primul loc tocmai ce incerci sa dezvolti. Chiar daca in timp vei sti cum sa jonglezi cu viata personala si cea profesionala, vei avea nevoie ca la inceput sa lasi balanta sa incline in favoarea business-ului.

In tot acest timp, vei intampina diferite dileme. Cel mai probabil, familia va incerca sa te convinga ca le poti face pe toate in paralel. Niciun parinte nu vrea sa vada ca un copil face prea multe sacrificii in favoarea carierei. Desi parintii isi doresc ca noi sa reusim, ar fi mult mai linistiti daca ne-ar sti "la casa noastra".

De un astfel de tipar de poti insa debarasa daca nu asta e ceea ce iti doresti. Daca stii ca ceea ce construiesti e ce te va face fericit, atunci ai incredere ca vei reusi. In acelasi timp, vei vedea ca prietenii tai se vor rari. Din fericire, vor aparea altii noi, la fel de ocupati. O mare parte din timpul tau liber va fi dedicata muncii. Si prea putini dintre prietenii cu care iti petreceai inainte acest timp vor intelege ca nu le mai poti acorda aceeasi atentie.

In acele momente se va face astfel diferenta intre prieteni de conjunctura si cei care vor continua sa-ti fie prieteni, in ciuda unor intalniri mult mai rare. Am pomenit de prietenii noi: acestia vor fi oameni din acelasi domeniu, unii pot fi mentori, altii pot fi la acelasi nivel cu tine. In orice caz, ai de invatat de la toti. Numarul cunostintelor va creste considerabil. In acest context, timpul tau va deveni cu atat mai pretios si vei invata sa te concentrezi mai bine asupra relatiilor in care merita sa investesti.

Vei mai descoperi, treptat, ca nu trebuie sa astepti niciodata o confirmare din partea altor oameni legata de munca ta. Te poti bucura de aprecierea venita din partea unor oameni pe care ii admiri, insa trebuie sa ai incredere in ceea ce faci si ceea ce vrei sa faci mai departe. Nu poti construi ceva de durata daca vei alerga permanent dupa oameni care sa iti potoleasca temerile si care sa iti repete ca ceea ce ai facut merita apreciere.

Mai intai de toate, tu esti cel care trebuie sa isi confirme propriile actiuni. O confirmare implicita in momentul in care ai incredere in tine, stii ce vrei sa faci si iti apreciezi munca in mod onest. Urmeaza-ti instinctul si deschide usile care initial par ferecate cu zece lacate. Vei ajunge acolo unde iti doresti, dar nu te astepta sa fie un drum usor.

Asa cum a spus si Dorothy in Vrajitorul din Oz, locul acela in care nu vei mai da de nicio greutate e departe, in spatele lunii, in spatele ploii.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016