Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu ne atingem obiectivul fiindca punem intrebarea gresita

Tags: dezvoltare personala, motivatie, rezultat, obstacole

Schimbarile se produc greu fiindca, de cele mai multe ori, punem intrebarea gresita si ne bazam pe argumente care nu ne pot sustine eforturile pe termen lung.

Obiectivele noastre raman la stadiul de proiect atunci cand alegem sa abordam problema in mod gresit si sa ne luptam cu morile de vant, chiar daca in mod inconstient.

Visam de cele mai multe ori la rezultatul final, la locul intai, la cununa de lauri, ne imaginam acolo unde ne dorim sa fim peste cativa ani sau peste doar cateva luni. De ce sa fie insa aceasta abordare una gresita?

Fiindca daca alergam dupa rezultat, ne vom lovi de multe obstacole pentru care nu suntem suficient de pregatiti si motivati astfel incat sa le putem depasi.

Stim ce vrem sa facem, dar uitam sa ne intrebam DE CE?

Cu adevarat, de ce vrem sa facem ceva. Nu pentru faima, nu pentru bani, deci care sa fie raspunsul? Vrem sa schimbam starea actuala a lucrurilor, dar de ce? Si de ce rezultatul pe care ni-l imaginam e cel pe care il vedem? Oricum am face, revenim la aceeasi intrebare.

Atunci cand identificam raspunsul real si sincer, vom reusi sa ne canalizam mult mai bine energia si eforturile. Imaginati-va un cerc in interiorul caruia se afla raspunsul la intrebarea noastra. Nu ne vom concentra pe rezultatul final, ci tocmai pe raspunsul la acel "De ce?".

Muncind astfel, vom incerca sa raspundem intotdeauna acestei intrebari si vom privi lucrurile intr-un mod mult mai productiv. Vom sti mereu de ce trebuie sa depasim un obstacol, de ce trebuie sa fim suficient de motivati, de ce trebuie sa avem rabdare etc.

Atata vreme cat nu stim de ce facem ceea ce facem, ne adapostim sub un acoperis care trebuie reparat. Sa ne intrebam de ce si sa gasim raspunsul potrivit.




Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016