Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O analiza a propriei activitati. Ai curajul sa te privesti in oglinda?

Tags: dezvoltare personala, progres, evolutie, schimbare, performantele, analiza

Atunci cand ne oprim sa reflectam asupra propriilor activitati si asupra propriei persoane, s-ar putea sa descoperim nenumarate lucruri care sa nu ne placa la noi sau la ceea ce facem. Asa ca e mult mai usor sa dam vina pe mediul inconjurator sau pe ceilalti.

Prin urmare, fara sa ne dam seama, timpul trece pe langa noi in vreme ce progresele noastre intarzie sa apara. Am inteles cat de important este sa investim in noi, chiar daca pe bancile scolii ma incapatanam sa nu-mi placa unele materii, convinsa fiind ca nu-mi vor fi niciodata de folos.

Daca as fi avut insa atunci curiozitatea si deschiderea spre nou de astazi, cine stie daca nu as fi fost chimist, cine stie daca nu as fi compus sisteme electrice moderne, imbinand pasiunea pentru design cu pragmatismul. Sunt insa doar un "produs" al unui sistem de invatamant care cultiva prea putin aceasta deschidere catre nou, aceasta explorare in stransa legatura cu lumea intreaga, atat de exotica si plina.

Nu pot sa nu ma bucur ca astazi exista acces la atat de multe informatii. Sper doar ca tinerele generatii sa fie mult mai bine directionate sau sa se poata indrepta singure catre pasiuni pe care noua ne era mai greu sa le descoperim pe cand eram elevi.

Sa ne intoarcem insa la timpul prezent si sa ne amintim de importanta unei analize pe care sa o facem asupra progreselor pe care credem ca le facem.

Stim in ce directie ne indreptam?

Avem o lista cu ce vrem sa indeplinim?

Stim care ne sunt responsabilitatile prezente si viitoare si pe care ni le putem asuma?

Depunem eforturi sa ne imbunatatim performantele?

Suntem deschisi fata de schimbare?

Am devenit mai organizati?

Suntem eficienti?

Daca raspunsurile nu ne multumesc, daca aceasta analiza ne arata ca mai avem atatea puncte de solutionat, imbunatatit, schimbat, atunci trebuie sa ne felicitam pentru curajul de a fi identificat toate aceste aspecte.

Mai departe, continuand sa ne notam evolutia, investim in noi si devenim din ce in ce mai buni in ceea ce facem. In cele mai multe aspecte ale vietii trebuie sa stim ca cel mai bine e sa ne bazam tot pe noi. Indeplinirea unui vis nu trebuie sa depinda de alti oameni, ci de noi insine.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016