Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pastile antidepresive ... Ce alternative ai? Iata doar 3!

Tags: pastile antidepresie, depresie, sfaturi depresie, sport depresie

Depresia ramane o afectiune cu care avem de-a face din ce in ce mai des si din ce in ce mai multi dintre noi. Suferim din cauza depresiei pentru ca nu mai suntem in stare sa ne comunicam sentimentele, sa le disecam, sa le analizam alaturi de o persoana potrivita si apoi sa punem ordine in tot talmes-balmes-ul din noi.
Mai mult, ne lovim de aceasta boala si din cauza alimentatiei incorecte. Este demonstrat stiintific faptul ca alimentatia sanatoasa reprezinta o arma puternica impotriva cancerului, a obezitatii, a diverselor boli cardiovasculare, a depresiei si nu numai.

Asa ca realizam ca depresia poate deveni realitate si, in acelasi timp, anulata, din mai multe directii. Pentru cei care doresc alternative la pastilele antidepresive, iata cateva idei care ar putea sa va intereseze:

1. Alimentatia corecta si sanatoasa.
Puteti accent pe legume si fructe proaspete, pe seminte si cereale BIO, pe ciocolata amara si carne de curcan. Multe dintre alimentele pe care le gasim in market-uri sunt pline de triptofan, o substanta care ne incarca cu spirit pozitiv, vitalitate si pofta de viata. Si, la urma urmei, fericirea vine din inertie, la fel cu pofta vine mancand!

2. Comunicare ca la carte. Si aici nu ne referim la psihologi in mod obligatoriu, desi ei sunt cei mai avizati in cazul persoanelor care sufera de depresie sau care suspecteaza ca sufera de depresie. In fapt, de foarte multe ori, cel mai bun sfat vine prin surprindere, de la persoane pe care nici nu le cunosti atat de bine. Asa ca spuneti-va povestea, off-urile si ce va supara si primiti cat mai mult feed-back care sa va traga inapoi pe limanul potrivit, acolo unde soarele va zambeste cu toata puterea.

3. Odihna si sport! Iata o combinatie care poate parea putin surprinzatoare, insa corpul se odihneste nu doar cand se afla in repaus total, in timpul somnului, ci si cand sunt puse in miscare mai multe seturi de muschi. Alergati in parc, dimineata, pe racoare. Mergeti la inot sau inscrieti-va la curs distractiv de tae-bo. Numai ritmul si muzica va vor scoate dintr-o stare de depresie, lasand deoparte faptul ca veti arata mai bine si va veti simti de milioane.

Nu in ultimul rand, nu neglijam faptul ca sportul pune in activitate glandele din corp si da voie mai multor substante benefice sa fie secretate, printre care si dopamina si serotonina, ambele avand un rol clar in vindecarea sau prevenirea aparitiei depresiei!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016