Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Face bine la sanatate sa te uiti la pozele tale mai vechi de pe Facebook

Tags: marketing, facebook, retea de socializare, studiu, poze pe facebook

Este bine sa devii, din cand in cand, nostalgic si sa mai arunci cate o privire la pozele tale mai vechi din albumele pe care le-ai urcat pe Facebook, sustin cercetatorii britanici de la University of Portsmouth intr-un studiu citat de dailymail.co.uk.
Daca te uiti la fotografiile tale mai vechi iti imbunatatesti starea de spririt si activitatea in sine este fi la fel de reconfortanta ca o plimbare prin parc, arata un studiul la care au participat 114 utilizatori ai retelei de socializare, cu varsta medie de 34 de ani, 39% dintre ei avand antecedente de tulburari psihice.
 
Acelasi lucru este valabil si in cazul citirii postarilor mai vechi. Cu cat o persoana este mai predispusa la a avea stari de depresie, cu atat este mai bine sa apeleze la actiunea de browsing. 
 
Potrivit datelor cercetarii, 86% dintre participanti acceseaza contul de Facebook cel putin o data pe zi pentru a citi mesajele prietenilor si a vizualiza fotografii, iar 75% dintre ei, pentru a se uita la fotografii. Cu totii s-au declarat mai linistiti din punct de vedere psihic in urma acestui demers.
 
Studiula arat si ca aproximativ 90% dintre utilizatori isi acceseaza pagina de pe reteaua de socializare pentru a-si citi propriile mesaje, in timp ce trei sferturi dintre ei fac acest lucru mai ales atunci cand se simt "deprimati".
 
Noile date contrazic rezultatele unor studii anterioare, care au demonstrat ca navigarea pe Facebook este daunatoare starii de sanatate mintala.
 
 sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016