Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promisiuni pe care trebuie sa le faci in fiecare zi

Tags: management, dezvoltare personala, afaceri, oameni, sentimente

Trebuie sa stii sa aduci valoarea adaugata in viata ta personala si profesionala, dar si in viata celorlalti. Repeta-ti mantrele de mai jos si ghideaza-te dupa ele.
Toate afacerile se invart, in ultima instanta, in jurul oamenilor, nu a banilor. Asta inseamna ca se bazeaza pe emotii: ale tale si ale celor cu care interactionezi zilnic.

Voi raspunde la intrebari nepuse.

Poate ezita. Poate sunt nesiguri. Poate sunt timizi. Oricare ar fi motivul, oamenii pun adesea intrebari la care vor sa raspunzi. Daca, de exemplu, un angajat te intreaba daca ar fi bine sa urmeze niste cursuri de business, vrea sa afle care ii este viitorul in cadrul organizatiei. Spera sa-i spui ca da si de ce este cazul sa faca asta.

Intrebarile din spatele intrebarilor sunt cele nepuse. Daca esti atent, poti sa raspunzi la toate si vei acoperi nu numai ceea ce vrea sa auda interlocutorul, ci si ceea ce are nevoie.

Refuz sa astept.

Nu trebuie sa astepti sa fii descoperit. Nu trebuie sa astepti sa priemsti un OK. Nu trebuie sa astepti pe cineva sa te ajute. Poti incerca sa fii ceea ce vrei. Chiar acum. 

Poate nu vei avea succes. Dar nu trebuie sa astepti. Nu o face!

Voi aprecia ceea ce nu este apreciat.

Unele joburi necesita mai mult efort decat abilitati. De exemplu, sa pui cumparaturile in pungi la casa de la supermarket sau sa livrezi colete. Pare simplu. Diferenta consta in efortul depus.

Fa mai mult decat a spune "multumesc" cuiva care face o slujba ca cele de mai sus. Zambeste-i. Mentien contactul vizual. Spune-i ceva amabil.

Peste tot in jurul tau sunt oameni acre muncesc din greu si nu primesc recunostinta pentru asta. Fii tu cel care schimba starea de lucruri si iti vei castiga respectul cuvenit celui care aduce valoare adaugata in viata unui om.

Ma voi opri si voi mirosi trandafirii.

Ai planuri mari. Ai scopuri marete. Nu esti niciodata satisfacut, pentru ca satisfactia inseamna complezenta. Asa ca, majoritatea timpului, esti nefericit, caci te gandesti mai mult la ce nu ai facut decat la ce ai facut.

Stai o clipa si vezi ce ai, profesional si mai ales personal. In acest moment, ai mai mult decat te-ai gandit vreodata ca este posibil sa ai.

Spre deosebire de ceea ce iti doresti, ceea ce ai nu este o speranta, o dorinta sau un vis. Este REAL. Si este al tau. Bucura-te!

Voi face din iubire un verb.

Iti iubesti munca. Cand munceti, sentimentul se concretizeaza in succes.

Iti iubesti familia. Cand esti acasa le spui dragilor tai ca-i iubesti si le-o si arati, da?

Dragostea este un sentiment si sentimentele sunt adesea egoiste. Transforma-ti sentimentele in actiune. Iubeste-i activ pe cei pe care-i iubesti. Transforma sentimentele in actiune.

Voi fi eu insumi.

Te ingrijoreaza ce spun ceilalti. Si totusi, oricat de mult ai incerca, nu vei reusi sa fii tot ceea ce asteapta ceilalti de la tine. Dar poti fii atta de mult pentru cei pe care-i iubesti. Si poti fi tu in varianta cea mai buna.

Fii tu insuti, caci la asta esti mai bun decat oricine altcineva.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016