Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ritualurile zilnice ale celor mai creativi oameni si ce putem invata din ele

Tags: dezvoltare personala, geniu, succes, creativitate, beethoven

Beethoven si Woody Allen se imbaiau pentru a-si atrage inspiratia. Dickens, Kant (si multi altii), se plimbau. Altii au avut ritualuri mai ciudate, cum ar fi cel al scriitoarei Patricia Highsmith care lucra in pat inconjurata de mucuri de tigara, o scrumiera, o cana de cafea, o gogoasa si o ceasca plina cu zahar.
Truman Capote scria numai in pat si nu suporta sa aiba niciodata mai mult de trei tigari in scrumiera. 
 
Mason Currey a scris o carte intitulata Daily Rituals: How Artists Work (Ritualuri zilnice: Cum lucreaza artistii, tr.n.), in care descrie ritualurile zilnice ale artistilor recunoscuti ca fiind genii, printre care Beethoven sau Kafka. 
 
Drept concluzie, Curreu vorbeste despre ritualurile pe care artistii de succes le au in comun si cum iubirea pe care o ai fata de munca ta de zi cu zi te poate ajuta sa atragi creativitatea si succesul.
 
Fa cate putin in fiecare zi.
 
Poate parea evident, dar toti cei mentionati in carte au gasit timp pentru a lucra, fie dimineata devreme, fie seara, inainte de a se arunca intr-o petrecere bahica, ca Francis Bacon. In unele cazuri, nici nu este vorba de prea mult timp: Getrude Stein lucra doar 30 de minute in fiecare zi. Alti scriitori spuneau ca doua-trei ore sunt suficiente si mai mult de atat i-ar obosi prea tare. Dar lucrau la aceeasi ora mereu, indiferent de situatie.
 
Pauzele improspateaza mintea.
 
Multe dintre comportamentele descrise in carte se refera la modul in care se desfasura pauza de creativitate. Nu poti lucra constant la ceva care necesita un grad ridicat de atentie, fie ca este vorba de scris, pictat sau compus muzica. Nimeni nu poate face asta nonstop. In mod normal, pauzele implicau un somn sau o cafea. Igor Stravinsky statea in cap. Compozitorii, in majoritatea lor, se plimbau indelung. Creierul rezolva multe dintre probleme in perioadele in care te dai un pas in spate.
 
Trup curat, minte curata.
 
Multi oameni vorbesc despre imbaiere ca parte a procesului creativ. Beethoven se muta cu totul in baie cand compunea. Proprietarii il urau, pentru ca uda totul cu apa, mai ales atunci cand se uda doar pentru a deveni creativ. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016