Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au inventat vitaminele pentru a deveni un om puternic

Tags: decizii, dezvoltare personala, nostalgia trecutului, incredere, viitor

Din fericire, nu trebuie sa stam la nicio coada la farmacie pentru a primi aceste vitamine. In plus, acestea se administreaza zilnic in orice moment si nu exista pericolul de supradoza. Ce sunt, de fapt, aceste vitamine?



Nu sunt pastile, nu sunt potiuni si nu se gasesc intr-o anumita stare in natura. Aceste vitamine pentru oamenii care vor sa devina puternici sunt deciziile noastre. Unele dintre aceste decizii pot sa ne aduca starea de bine pe care speram sa o capatam uneori datorita vitaminei C daca ne-a doborat raceala.

Sau cand vrem sa ne reincarcam bateriile luand vitamina D. Evident, e mult mai usor sa luam pur si simplu niste vitamine. Fiindca inainte de a lua aceste decizii, ne vom rasuci de zeci de ori in noi, ne vom framanta de parca ar urma sa inghitim ulei de ricin si ne vom razgandi de cel putin o suta de ori.

Atunci cand suntem pusi in situatii care ne afecteaza in mod direct si suntem nevoiti sa luam decizii pentru a ne elibera de ceea ce ne apasa, stim ca ne asteapta un hop destul de greu de trecut. Nu decizia in sine ne face puternici, ci toata acea lupta de dinainte pe care o ducem cu noi insine. Ne calim prin acea analiza, prin acea punere in balanta a argumentelor si a contra-argumentelor. Ne razboim noi cu noi ca sa ne invingem latura care inca se mai agata de o situatie care nu mai functioneaza in prezent si care inca mai are nostalgia trecutului.

In lupta dintre omul care are incredere in viitor si cel care se simtea bine in trecut, va castiga cel care inghite acea vitamina, deci omul care va lua decizia neplacuta, dar salvatoare. Cui ii place sa renunte la ceva ce a existat pentru multa vreme intr-o forma certa si confortabila? Cui ii place sa se trezeasca in fata unei situatii care ii scapa de sub control? Nimanui, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne agatam de o speranta desarta.

Sa iei decizii inseamna sa ramai un om puternic. Nu renuntam, ci avem curajul de a merge mai departe. Fiindca renuntam cu adevarat abia atunci cand nu mai facem alegeri.

O sa ne intepe inima inainte sa luam o astfel de decizie. Dar tot inima ne va fi recunoscatoare atunci cand, dupa o vreme, va rasufla usurata intelegand motivul care, la momentul respectiv, ii scapase din vedere.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016