Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sacrificii mici cu rezultate mari. De ce este esentiala o organizare stricta

Tags: management, organizare, organizarea timpului, lista de sarcini, echilibru

Lucrurile la care renuntam atunci cand incercam sa ne indeplinim visul sunt cele pe care inainte le punem intr-o balanta a compromisurilor. Poate renuntam la excursii, la weekend-uri prelungite, la calatorii, la timpul petrecut cu prietenii si familia.

Intre munca si timpul pe care ni-l oferim doar noua, chiar daca il petrecem singuri sau impreuna cu cei dragi, ar trebui gasit un echilibru. Un echilibru care sa ne ajute sa avem intotdeauna cu cine sa impartim bucuria reusitei si un echilibru care sa ne permita sa ne bucuram si de sprijinul oamenilor importanti din vietile noastre atunci cand vom avea de infruntat unele obstacole.

Organizarea eficienta ne ajuta sa ne impartim astfel timpul in mod echitabil fara sa ii neglijam pe cei care ne cer ajutorul, fie ca vorbim de munca, fie ca vorbim de familie sau prieteni. Un program strict si o organizare temeinica a fiecarei zile ne va ajuta sa descoperim ca avem mult mai mult timp decat credeam si ca putem finaliza proiectele care pareau sa se prelungeasca la infinit.

In plus, o organizare cat mai stricta ne ajuta sa luam mult mai repede decizii. Cazurile concrete sunt cele in care stim deja, cu o saptamana inainte, ce vom face in fiecare zi a saptamanii urmatoare. Vom putea spune pe loc in ce moment avem timp pentru o intalnire, in ce zi putem termina un alt proiect si daca intr-o anumita zi putem confirma invitatia la o aniversare sau nu.

Lipsa organizarii creeaza un stres pe care il percepem zi de zi tocmai din cauza faptului ca traim in fiecare clipa cu senzatia ca nu avem timp. De cele mai multe ori insa aceasta tine doar de organizarea defectuoasa a timpului pe care il avem la dispozitie.

O lista cu sarcini pe care sa o facem la inceputul zilei ne ajuta foarte mult. In aceasta lista includem atat sarcinile de serviciu, cat si lucrurile care tin de organizarea casei sau plata facturilor. O astfel de lista ne ajuta sa facem ordine in viata noastra si ne reaminteste ca, cel putin in ce priveste aceste aspecte, detinem controlul.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016