Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clauza de obiectiv sau de performanta

Tags: clauza de obiectiv, clauza de performanta, obiective, conducere, standard de performanta

Clauza de obiectiv este o prevedere contractuala si facultativa, inclusa in contractul individual de munca, prin care salariatului i se cere si el se obliga sa realizeze, de regula intr-un interval de timp, o anumita lucrare, un anumit bun. Aceasta se mai numeste si clauza de succes sau de performanta.
Obiec­tivul poate consta intr-o cantitate de produse ce trebuie realizate, in incasarea unei anumite sume din vanzarile efectuate sau in obtinerea unui alt rezultat concret stabilit la incheierea contractului. Deci clauza de rezultat obliga salariatul sa realizeze intr-un timp determinat de munca o anumita lucrare sau un anumit produs.
 
Clauza de obiectiv este specifica managementului prin obiective, in care conducerea intreprinderii trebuie sa-si propuna scopuri care sunt in concordanta cu posibilitatile specifice ale intreprinderii si cu impor­tanta lor pentru succesul general al acesteia. Conducerea intreprin­derii trebuie sa manifeste suplete, adaptand scopurile stabilite initial la conditiile noi care apar in timp.

In procesul de formulare a obiectivelor este foarte important sa se stabileasca un „standard de performanta”, in urma unui proces de negociere intre manager si subordonat, asupra caruia trebuie sa fie ambii de acord ca reprezentand nivelul de realizare a obiectivului.

Prin acest standard trebuie sa se precizeze performantele cantitative si calitative ale scopului urmarit. In unele cazuri standardul poate prezenta mai multe niveluri, care sa fie corelate cu nivelurile din bugetele de cheltuieli si cu o scara a recompenselor aferente.
 

 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016