Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri ce nu ar mai trebui incluse in CV

Tags: cv, redactare cv, experienta profesionala, referinte profesionale, angajatori, joburi, locuri de munca, obiectiv

Nu este simplu sa concepi un CV care sa atraga atentia angajatorului. Cu toate ca majoritatea dintre noi stim ce ar trebui sa contina un CV, de multe ori neglijam sa luam in considerare faptul ca lucrurile s-au schimbat drastic in ultimii ani. Elementele care erau odata obligatorii acum nu ar mai trebui pomenite intr-un CV.
Avand in vedere ca CV-ul a devenit cel mai puternic instrument de marketing, specialistii ne recomanda sa evitam introducerea urmatoarelor informatii:
 
1. Fotografia
In cazul anumitor slujbe, aspectul fizic este extrem de important si, prin urmare, fotografiile sunt absolut necesare. Insa atunci cand aplicati pentru orice alt post nu este indicat sa includeti fotografia. Motivul este simplu: in ziua de astazi, angajatorii se tem sa nu fie acuzati de discriminare si vor evita din start angajarea anumitor tipuri de persoane.
 
2. Varsta
Varsta este un alt element care poate conduce la discriminare, sustin specialistii. De aceea, este preferabil sa nu includeti varsta in CV.
 
3. Starea civila si informatii despre copii
De multe ori, angajatorii considera ca persoanele care au mai multi copii vor fi mai putin orientate asupra indeplinirii sarcinilor de serviciu si isi vor lua mai multe zile de concediu. In acelasi timp, este posibil ca unii angajatori sa evite angajarea femeilor recent casatorite, deoarece se gandesc ca este posibil ca acestea sa intre in concediu de maternitate la scurt timp dupa preluarea postului. Este preferabil asadar sa evitati divulgarea unor astfel de informatii, pentru a va creste sansele de a fi chemat la un interviu.
 
4. Hobby-urile si interesele
Nu inseamna ca angajatorii nu sunt interesati sa afle despre hobby-urile dvs., insa este preferabil sa umpleti CV-ul cu informatii cat mai relevante care sa le arate acestora ca sunteti candidatul ideal pentru jobul respectiv. Nu uitati ca CV-urile lungi si complicate nu mai sunt de mult la moda. Trebuie sa oferiti informatii intr-un mod succint si sa reusiti sa starniti interesul angajatorului.
 
5. Explicatii detaliate referitoare la perioadele in care nu ati lucrat
In general, suntem tentati sa explicam pauzele lungi din experienta profesionala, insa ar trebui sa evitam pe cat posibil acest lucru. Pentru aceasta, se recomanda sa renuntam la CV-ul cronologic cu care suntem obisnuiti si sa adoptam un alt stil: cel functional. In loc sa enumeram toate locurile de munca anterioare (si pauzele aferente), este preferabil sa prezentam job-urile in functie de relevanta.
 
6. Obiectivul
Suntem obisnuiti cu CV-urile clasice, in care enumeram joburile anterioare in ordine cronologica si postam in prim plan un obiectiv care “da bine”. Insa trebuie sa luam in considerare noile tendinte conform carora CV-ul este cel mai pretios instrument de marketing prin care iti “vinzi” produsul (pe tine) unui client (angajatorului). In loc sa irositi spatiul inutil cu obiective in care nici dvs. nu credeti, mai bine folositi un titlu care sa capteze atentia angajatorului.
 
7. Experienta profesionala mai veche de 10 ani
Experienta profesionala mai veche de 10 ani nu mai prezinta interes pentru un angajator. Concentrati-va atentia asupra experientei recente, exceptand cazul in care experienta din urma cu peste 10 ani este extrem de importanta sau impresionanta.
 
8. Referinte profesionale
Este important sa aveti o lista de referinte profesionale, insa nu trebuie sa o includeti in CV. Oferiti-o angajatorului doar la cerere. Daca angajatorul va dori sa va verifice referintele, va va spune personal acest lucru.

Sursa: HowStuffWorks
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016