Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari majore, de facut incepand de astazi

Tags: schimbari, oameni, amanare, proiecte

Inca o zi. O incercuim in calendar pe cea din care incepem schimbarile. Mai amanam un pic. Azi mananc ultima prajitura pentru toata luna care va urma. Azi ma trezesc pentru ultima oara la 10, de maine ma voi trezi la 6. Saptamana viitoare incep acel proiect, nu-l mai aman.
Si tot asa, ne amanam propriile amanari. Nu avem nevoie nici de creioane sau caiete noi pentru a incepe sa invatam o noua limba straina, dar ne cream tot timpul scuze care sa duca la atmosfera unui nou inceput.

S-ar parea ca ne plac mai mult noile inceputuri astfel ca tot cream contexte pentru ele. In fond, cui ii plac sfarsiturile? Ce ne scapa uneori poate din vedere e faptul ca aceste sfarsituri aduc cu sine satisfactii semnificative fiindca atunci cand nu ducem la bun sfarsit ceva nu vom reusi sa ne bucuram de el cu adevarat.

Ce schimbari facem ca sa punem capat unor situatii, fie ca vorbim de lucruri bune sau rele? Trebuie sa renuntam, asadar, la urmatoarele situatii, ganduri sau imprejurari:

1. Oamenii care continua sa ne raneasca. Nu te mai intreba de ce acesti oameni te tot ranesc. In schimb, intreaba-te de ce continui sa lasi sa se intample asa ceva.. Apara-te fiindca uneori suferim nu din cauza agresiunilor care vin din partea altor oameni, ci din cauza propriei noastre taceri.

2. Amanare. Uneori punem intrebari doar ca sa auzim ceea ce sufletul nostru stie deja. Nu ne facem niciun bine daca auzim la nesfarsit aceleasi raspunsuri din partea altora. Ne facem cu adevarat un bine atunci cand acceptam adevarul, facem o schimbare si trecem la o noua etapa.

3. Nerabdare. Sa avem rabdare inseamna sa credem ca un anumit lucru se va intampla. Atunci cand grabim lucrurile putem da gres pentru ca incercam sa ne cream mai multe optiuni, mai multe sanse, fara sa mai fim atenti la ceea ce exista deja. O minte care crede are nevoie de vointa si de rabdare. Chiar daca lucrurile nu se vor misca mereu cu viteza pe care ti-o doresti, aminteste-ti ca viteza e cea corecta.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016