Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 calitati necesare daca vrei sa ai succes in vanzari

Tags: succes in vanzari, agent de vanzari, integirtate, flexibilitate, clienti, atragerea clientilor, curaj

Vrei sa ai mai mult succes in vanzari? Poti incerca toate instrumentele disponibile pe piata, insa pe langa toate acestea, mai ai nevoie sa iti insusesti anumite calitati:
1. Rabdare
Daca ai rabdare, le permiti clientilor sa se decida singuri, in propriul ritm. Atunci cand iti lipseste rabdarea, devii frustrate ori de cate ori lucrurile nu ies asa cum vrei tu. Iar clientii vor sesiza aceasta frustrare si vor ezita sa iti cumpere produsele sau serviciile.
 
2. Entuziasm
Entuziasmul este contagios. Atunci cand esti entuziasmat cu privire la produsele pe care le oferi, clientii isi deau imediat seama de acest lucru si capata mult mai multa incredere in oferta ta. Daca iti lipseste entuziasmul, te vei gasi inconjurat de obiectii si neincredere.
 
3. Implicare
Daca esti cu adevarat implicat in munca ta si iti doresti succesul atat pentru tine, cat si pentru clientul tau, vei face tot posibilul sa faci o treaba buna sis a obtii rezultatul dorit. Nu vei renunta niciodata. In schimb, daca nu te implici realmente, vei fi mult mai dispus sa renunti atunci cand situatia se inrautateste.
 
4. Curiozitate
Curiozitatea are un rol esential in dezvoltarea personala si profesionala. Este indicat sa fii mereu dispus sa inveti lucruri noi si sa iti intelegi cat mai bine clientii pentru a le putea satisface nevoile. Citeste carti, mergi la traininguri si seminarii, comunica cu alti colegi de bransa. Daca nu cresti mereu, ideile tale vor ramane si ele invechite si nu vei putea sa faci fata noilor provocari.
 
5. Curaj
Daca ai curaj, iti asumi riscuri pentru a-ti dezvolta compania chiar si atunci cand nimeni nu crede in tine sau in ideile tale. Chiar daca te confrunti cu diverse piedici, le vei considera oportunitati de invatare. Daca iti lipseste curajul insa, nu vei reusi sa treci peste infrangeri si vei avea tendinta sa exagerezi esecurile.
 
6. Integritate
Daca esti un om integru, nu incerci sa iti minti sau sa iti pacalesti clientii. Nu ai scopuri ascunse, iar clientii simt faptul ca esti onest si se simt confortabil sa colaboreze cu tine. Daca nu dai dovada de integritate, clientii vor avea mereu impresia ca “ceva nu e in ordine” si se vor feri sa iti cumpere produsele sau serviciile.
 
7. Flexibilitate
Viata este presarata cu tot felul de provocari si schimbari, nimic nu ramane la fel. Daca esti flexibil, poti observa imediat ce anume functioneaza si ce nu si iti poti modifica strategia in functie de circumstante. Daca nu dai dovada de flexibilitate, vei ramane fixat asupra anumitor strategii si tactici chiar si dupa ce se dovedeste ca acestea nu functioneaza.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.02 din 5 - 31 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

daniel 24-Ian-2013 00:21:06
Foarte bun articolu
Traian 28-Mai-2012 18:34:05
Foarte bun articol !

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016