Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul urcarii pe scara ierarhica: Nu exista nicio scara

Tags: management, dezevoltare personala, cariera

Unele din cele mai des intalnite metafore despre cautarea (si gasirea) succesului aduc in prim plan ideea de scara sau de piramida. In cele din urma vei ajunge in varf, i se spune. Dar nu vom inceta niciodata sa stabilim noi planuri si noi obiective de atins, pentru a merge si mai departe.
Cariera ta nu este o experienta lineara. Mai util este sa o vizualizezi ca pe un telefon inteligent: fiecare slujba este o noua aplicatie pe care o descarci sa-ti mobilezi dispozitivul. 
 
Pe urma, de ce trebuie sa planifici totul in cicluri de cinci ani? Mai bine nu stii unde vei fi peste cinci ani si profitid e oportunitatile care ti se ofera. Nu trebuie sa verzi capatul scarilor, ci treapta din fata ta, pentru ca un proiect mai mare sa nu te copleseasca.
 
La fel cum valoarea ta nu deriva din relatia cu partenerul, nici viata ta nu trebuie definita in fucntie de job-ul pe care-l ai. Mai ales cand esti la inceput de drum, cand este destul de dificil sa fii satisfacut de sortatul scrisorilor si ridicarea receptorului. Primele job-uri trebuie privite ca pe scoli de abilitati de care vei avea nevoie mai tarziu. 
 
Daca, pe de alta parte, nu-ti place deloc slujba ta si nu esti gata sa faci o schimbare majora, gaseste-ti un hobby. Ai, pe de o prate, slujba care-ti plateste facturile si, pe de alta, blogul cu retete care-ti refecta creativitatea. Sau poate ai o mica afacere a ta, cu bijuterii home-made, felicitari din hartie reciclabila, reparatii calculatoare. De care te ocupi dupa ora cinci dupa-amiaza.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016