Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa construiesti o afacere cu bani putini sau deloc

Tags: cum sa iti construiesti propria afacere, afacere cu bani putini, cum sa iti deschizi propria companie

In aceste vremuri grele in care traim, probabil oricine isi doreste propria afacere, pentru a nu mai depinde de nimeni si pentru a rezolva lucrurile in propriul stil, insa acest vis frumos este din ce in ce mai greu de realizat.
Putini sunt oamenii care au ceva bani pusi deoparte pentru zile negre sau pe care sa ii investeasca intr-o afacere si chiar mai putini decat acestia sunt persoanele care se gandesc sa se imprumute la banca, fiind constiente ca vor fi nevoite sa returneze mai mult decat au primit.

Chiar daca nu crezi, sunt o gramada de lucruri pe care le poti face pentru a construi o companie, fara sa cheltuiesti niciun ban. Ai nevoie doar de acces la Internet, timp liber si o viziune clara asupra lucrurilor pe care intentionezi sa le faci!

De aceea, voi prezenta cativa pasi care te vor ajuta sa construiesti afacerea visurilor tale, fara sa cheltuiesti mai mult de cateva sute de dolari.

1) Clarifica-ti ideea

Care este problema pe care vrei sa o rezolvi? Gandeste-te cum iti imaginezi sa functioneze compania ta si din ce perspectiva vrei sa o priveasca publicul caruia i se adreseaza. Apoi, noteaza exact ce trebuie sa faci pentru a-ti pune in aplicare visul. Detaliaza, fii cat mai explicit, insa ai grija ca ideile tale sa nu treaca dincolo de limita nebuniei. Exista posibilitatea sa gasesti o multime de lipsuri in planul tau, de aceea trebuie sa te gandesti bine la el, inainte sa incepi sa cheltui bani.

2) Fa cercetari de marketing

Cerceteaza persoanele cu interes si viziune comuna. Cere-le feedback si ia-l in serios, gaseste modele serioase. POate ca in mintea ta, ideea chiar are sens, insa din perspectiva clientilor poate sa fie neinteresanta. Daca nu ii atrage pe clienti, iar acestia nu o considera valoroasa, este posibil sa iti pierzi timpul.


3) Pregateste o analiza competitiva

Cerceteaza ce alte companii folosesc un model similar de afacere si cum si-au structurat acestea institutia si serviciile. Care ar fi principalii competitori si ce te va diferentia de ei? Investigheaza cat de mult poti, pana la cele mai mici detalii, pentru a nu regreta mai tarziu.

4) Niciodata nu este prea tarziu sa inveti ceva nou

Poate ca nu ai absolvit o facultate care sa te pregateasca domeniul managementului, insa nu este prea tarziu sa poti invata de la cei mai buni antreprenori. Servicii precum Udemy ofera  resurse pentru a invatat tot ceea ce te intereseaza despre afaceri cu foarte putin bani. De asemnea, poti sta de vorba si cu oameni de afaceri importanti, le poti cere sfaturi, puteti impartasi idei si lega o relatie profesionala.

5) Creeaza-ti un design profesional pentru logo

Desi crezi ca reprezinta cel mai mic detaliu, logo-ul simbolizeaza cel mai puternic pas, simbolul progresului tau profesional, ceea ce iti poate stabili din start viitoare colaborari. Desi multe companii investesc sume mari pentru a-si crea un logo deosebit, tu poti apela la Logo.Nerds.com, de unde iti poti achizitiona un logo acceptabil pentru suma de 27 de dolari.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016