Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uita de multitasking si scapa de stres

Tags: multitasking, stres, productivitate, reducerea stresului, copii

O perioada, multitasking-ul a fost echivalentul productivitatii, succesului si bunei reputatii. Insa studiile au demonstrat ca cine face mai multe lucruri deodata are nevoie de mai mult timp, este mai neatent si face mai multe greseli. Iar multitasking-ul dauneaza nu numai companiei, ci si sanatatii, caci duce la stres si epuizare.
Ce poti face pentru a reusi sa te relaxezi un pic si pentru a pune lucrurile in perspectiva? Iata acteva solutii:
 
Planuieste o vacanta
Nu conteaza daca mergi in Republica Dominicana sau la piscina la Piata Iancului, atata vreme cat te opresti din rutina vreo cateva zile. Iti vei reduce semnificativ nivelul de stres. Ceea ce-i va permite creativitatii sa scoata iar capul al suprafata.
 
Daca ai copii si nu puteti pleca nicaieri, fa schimb cu sotul/ sotia in ingrijirea acestora sau trimite-i un pic la bunici.
 
E vremea unei sieste mentale
In loc sa te tot agiti in legatura cu ce ai de facut, planifica-ti timp, in fiecare zi, pentru relaxare mentala. Rezerva-ti 10 minute pentru a sta pe o banca in parc sau in fata ferestrei deschise. Asculta muzica. Daca faci ceva ce-ti place, te vei conecta la moment si vei iesi din starea de stres.
 
Fa mai mult din ceea ce iti place
Pentru a evita epuizarea, fa un pic mai mult din ceea ce iti place si redu munca. De exemplu, sari si tu, macar o data la doua saptamani, peste calcat sau cursul de yoga si stai si mergi la o plimbare sau ingrijeste-ti gradina.
 
Apasa pe butonul de pauza
Te simti coplesit de un proiect? Cinci minute de pauza te vor ajuta sa gandesti mai limpede. Daca esti stresat, nu te concentrezi bine. Fa un pas inapoi, recupereaza-ti linistea mintii, caci vei fi mai fericit si mai eficient.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016