Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri inedite pe care nu le stiai despre creierul tau

Tags: creier, lucruri pe care nu le stiai despre creier, creierul uman, gandire, ratiune

Credeai ca stii tot ce se poate despre creierul uman? Iti prezentam mai jos opt lucruri interesante pe care nu le stiai despre creierul tau, conform Reader's Digest.
1. Creierul poate prezice evenimentele viitoare
Un studiu realizat in 2012 demonstreaza faptul ca partea frontala a creierului, cortexul frontopolar, poate prezice evenimente viitoare in baza experientelor trecute. Astfel, creierul poate face preziceri pe termen scurt si poate gandi strategic cu privire la viitor, tragand concluzii din experientele trecute.
 
2. Uneori, este mai bine sa iti urmezi instinctul
Gandirea constienta nu conduce neaparat la luarea unei decizii intelepte. Un studiu recent indica faptul ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand folosesc creierul pentru alegerile simple, si se ghideaza dupa instinct pentru alegerile mai complexe. Asadar, atunci cand ai de luat o decizie importanta si te simti blocat, cel mai indicat ar fi sa asculti ce iti spune inima.
 
3. Creierul are nevoie de acizi grasi omega-3, vitamina B, carbohidrati complecsi si antioxidanti
Acizii grasi omega-3 imbunatatesc performanta creierului, iar vitamina B reduce oboseala si sporeste capacitatea de concentrare si rezistenta la stres. Carbohidratii complecsi imbunatatesc la randul lor performanta mentala.
 
4. Rasul chiar este cel mai bun medicament pentru creier
Rasul ajuta la eliminarea stresului si coboara tensiunea arteriala, reducand sansele de a suferi de un atac de cord.
 
5. Exercitiile fizice imbunatatesc capacitatea creierului
Exercitiile fizice nu sunt benefice doar pentru corp, ci si pentru creier. O activitate fizica regulata creste fluxul de sange catre creier si imbunatateste puterea de luarea a deciziilor, de planificare si de multitasking.
 
6. Anumite parti ale creierului nu dorm niciodata
Chiar daca este important ca o persoana sa se odihneasca bine noaptea, creierul nu se odihneste niciodata.
 
7. Creierul poate fi invatat sa fie mai putin impulsiv
Un studiu desfasurat in 2012 a scos la iveala faptul ca oamenii se pot „invata” sa fie mai prudenti. Cercetatorii sunt de parere ca in curand aceste descoperiri vor ajuta la tratarea afectiunilor legate de controlarea impulsurilor, precum ADHD.
 
8. Alcoolul nu prosteste creierul
Intr-adevar, alcoolul intrerupe functiile normale ale creierului si activitatea motorie, impiedicandu-ne sa vorbim coerent sau sa mergem in linie dreapta, insa nu ucide neuronii. Adultii care consuma cantitati moderate de alcool nu risca sa isi piarda celulele creierului. Iar un pahar de vin rosu ajuta chiar la prevenirea atacurilor celebrale, conform unui studiu din 2010.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016