Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii mai productiv? Urmeaza aceste 9 reguli

Tags: productivitate, indeplinirea sarcinilor, termene limita, prioritizarea sarcinilor, multitasking

Ne place sa credem ca avem abilitati de multitasking si ca putem face multe lucruri in aclasi timp. Insa, conform studiilor, doar 2% din oameni pot face acest lucru in mod eficient. Restul avem nevoie de un sistem bine pus la punct de prioritizare a sarcinilor si de crestere a productivitatii. Urmatoarele 9 metode simple ne ajuta sa fim mai productivi si sa evitam amanarea lucrurilor la nesfarsit.
1. Incepe
De cele mai multe ori, primul pas este si cel mai dificil. Este mai greu sa te hotarasti sa incepi o activitate, decat sa o continui. Fa acest prim pas si vei descoperi ce mai este de facut. Porneste cu entuziasm orice activitate si vei descoperi ca vei fi mai motivat sa o continui.
 
2. Invata sa spui „Nu”
Este greu sa stii cand este cazul sa te opresti sau sa eviti inceperea unei noi activitati. Este important sa iti cunosti limitele si sa te concentrezi doar asupra catorva sarcini importante intr-o anumita perioada de timp. Nu incerca sa devii Superman, caci vei esua. Nu te grabi sa iti asumi noi responsabilitati si nu te grabi sa termini proiectele deja incepute, atunci cand calitatea acestora va avea de suferit.
 
3. Schimba mediul de lucru
Daca vrei sa devii mai creativ, schimba locatia. Cand iti petreci majoritatea timpului intr-un anumit loc, monotonia isi spune cuvantul. Incearca sa lucrezi in aer liber, intr-o cafenea sau intr-o biblioteca. Daca lucrezi de acasa, incearca sa elimini factorii care iti disturba linistea si te impiedica sa te concentrezi.
 
4. Renunta la perfectionism
Perfectionistii pierd mult timp pretios concentrandu-se asupra detaliilor. Pentru a fi eficient, trebuie sa stii cand sa te opresti si cand este cazul sa te multumesti cu mai putin. Este mai bine sa realizezi cat mai multe din sarcinile importante, decat sa te concentrezi asupra uneia singure. In momentul in care vei renunta la obsesia fata de detalii, productivitatea ta va creste considerabil.
 
5. Fa promisiuni
Daca iti este greu sa duci sarcinile la bun sfarsit, ia-ti angajamente si fa promisiuni altora. Atunci cand trebuie sa iti motivezi lipsa productivitatii, vei fi mult mai motivat sa faci o treaba buna.
 
6. Ofera-ti recompense
Cand plictiseala si lipsa motivatiei te impiedica sa iti finalizezi sarcinile, nimic nu functioneaza mai bine decat o mica recompensa. Ofera-ti mici recompense pentru a fi motivat sa realizezi cu succes sarcinile. Cu cat sarcina este mai importanta, cu atat si recompensa trebuie sa fie mai substantiala. Cu timpul, creierul tau va invata sa se concentreze asupra indeplinirii cu succes a sarcinilor, deoarece stie ca va primi o recompensa.
 
7. Prioritizeaza sarcinile
Principalul inamic al productivitatii este tendinta de amanare a lucrurilor. De cele mai multe, prin simplul fapt ca iti notezi pe hartie toate sarcinile de indeplinit, vei fi mult mai motivat. Este important sa prioritizezi sarcinile si sa te ocupi mai intai de cele mai importante sau mai stresante.
 
8. Stabileste termene limita
Imparte sarcinile si proiectele mari in sarcini mai mici si fixeaza termene limita pentru fiecare in parte. Astfel, poti vizualiza evolutia proiectului si vei sti ce trebuie sa faci in continuare.
 
9. Renunta la tehnologie (din cand in cand)
Chiar daca tehnologia ar trebui sa ne creasca productivitatea, de multe ori ajungem sa pierdem timp pretios jucandu-ne pe telefonul mobil, navigand pe internet sau comunicand cu prietenii prin instant messaging. Cand vrei sa termini un proiect important, stabileste o perioada de timp in care sa nu iti verifici email-ul, sa nu navighezi pe internet si sa nu raspunzi la apeluri telefonice.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016