Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 obiceiuri sanatoase pentru oamenii ocupati

Tags: gandire pozitiva, marketing, planuri de marketing, obiceiuri sanatoase

Daca lucrezi in marketing esti, prin definitie, un om ocupat. Si pentru ca suntem mereu ocupati, uitam de multe ori de un lucru esential: de fericire. Incepem sa ne plangem de lucrurile care ne fac nefericiti, dar nu mai incercam sa redescoperim ce ne facea fericiti.
Exista insa cateva lucruri pe care le putem face. Unele o sa vi se para poate usor copilaroase, dar avem intotdeauna de ales. Putem sa incercam sau nu. Dar daca prezentul nu ne face sa fim mai mereu cu zambetul pe buze, atunci poate chiar ar trebui sa schimbam ceva si sa avem mai multa incredere in lucrurile care ni se par mult prea idealiste ca sa functioneze.

1. Zambeste necunoscutilor.

Nu astepta ca alti oameni sa iti zambeasca primii. Arata-le tu cum. Fa complimente si vorbeste din inima chiar si cu cei pe care abia i-ai cunoscut. Nu te gandi dinainte ca o astfel de conversatie va fi ciudata. Bucura-te pur si simplu de o atitudine ceva mai prietenoasa. E simplu, cu cat zambesti mai mult altor oameni, cu atat mai mult ceilalti iti vor zambi.

2. Prefa-te ca azi o sa ai o zi minunata.

Daca iti propui sa ai o zi morocanoasa, poti sa fii sigur ca exact asa o sa fie. Si, de cele mai multe ori, e suficient sa varsam cafeaua pe noi de dimineata, ca sa ne stricam intreaga zi si sa fim morocanosi cu toti ceilalti. Ce-ar fi sa ne spunem ca azi o sa ni se intample ceva minunat? Si chiar sa credem asta in loc sa ne spunem ca "azi o sa ne mearga toate prost"? Chiar daca oamenii cred ca actionam in functie de cum simtim, in realitate simtim in functie de cum actionam. Sentimentele pozitive duc la experiente pozitive si invers. Alegerea e a noastra.


3. Gandeste-te la ce e bun.

Apreciaza lucrurile bune si frumoase din viata ta, oricat de mici si nesemnificative ti s-ar parea. Cu siguranta ai parte de ceva minunat, chiar daca iti dai seama de asta sau nu. Familie, prieteni, sanatate. Sunt miracole. Si cei mai multi dintre noi au ochi cu care se pot bucura de aceste miracole. Si cei mai multi dintre noi au urechi cu care se pot bucura de vocile celor dragi. Trebuie sa fim recunoscatori acum pentru ceea ce avem.

4. Forta ta e doar a ta. Foloseste-o.


Toti avem calitati unice pe care trebuie sa stim cum sa le folosim. Cand reusim sa ducem ceva la bun sfarsit, mintea noastra este cat se poate de multumita. In schimb, atunci cand ne dam seama ca lipsa organizarii incepe sa ne controleze viata si ca nu mai reusim sa facem nimic, e momentul sa ne oprim si sa ne amintim ca suntem in stare de lucruri incredibile. Si putem incepe chiar acum printr-o lista cu ceea ce avem de facut.

5. Foloseste-ti imaginatia.

Ti se pare ca in jurul tau nu e nimic care sa te faca sa zambesti? Foloseste-ti imaginatia. Si vei vedea ca vei gasi lucruri care iti vor demonstra, in cele din urma, ca tine doar de noi sa vedem viata cu alti ochi. In loc sa te enervezi ca afara ploua, bucura-te de o zi perfecta de toamna. Si aminteste-ti ca esti norocos pentru ca poti simti ploaia.

6. Creeaza ceva.

Poate trebuie sa faci planuri de marketing toata ziua. Dar daca urasti sa faci acest lucru, a crea nu mai are niciun inteles. Satisfactia de a crea ceva frumos cu propriile maini este infinita. Dar trebuie sa fie ceva care iti place. Si nicio alta explicatie nu va mai fi necesara.

7. Ajuta pe altcineva pentru cateva minute.

Din viata iei atat cat oferi. Daca influentezi in bine viata altei persoane, vei avea parte de o influenta pozitiva si in viata ta. Cu cat ii ajuti pe ceilalti, cu atat mai mult vor dori si ceilalti sa te ajute. E doar cea mai frumoasa relatie cauza-efect. Profita de ea.

8. Ofera si colegului din pranzul tau.

Ia o pauza de la lucru, dar nu tot in fata calculatorului. Pleaca 30 de minute impreuna cu alti colegi si incearca sa te detasezi de sarcinile de la lucru din ziua respectiva. Vei vedea ca vei incepe sa te simti tu din nou dupa doar cateva minute.

9.  Arunca un lucru de care nu mai ai nevoie.

Cu siguranta, si tu ai in casa lucruri de care te incurci. Si am devenit atat de obisnuiti cu prezenta lor, incat nici nu ne mai dam seama in ce mod ne afecteaza viata. Cand scapi de dezordinea exterioara, scapi si de dezordinea interioara.

10. Mediteaza.

Atunci cand reusesti sa te concentrezi in intregime numai asupra unui lucru, vei observa ca nivelul de stres o sa scada, vei reusi sa ai rezultate mult mai eficiente, iar sentimentul de fericire te va insoti aproape in permanenta. Meditatia ne ajuta sa ne incetinim aceasta goana data de nenumaratele sarcini pe care le avem de indeplinit intr-o singura zi. Ca si cum uneori aproape ca uitam sa respiram la timp. Ia o pauza.

11. Evita-i pe cei care gandesc negativ.

E foarte usor sa incepi sa gandesti negativ atunci cand esti inconjurat de oameni care vad viata numai in nuante de gri. E esential sa ai in jurul tau oameni care au incredere in ei, gandesc pozitiv si au parte de impliniri nenumarate tocmai pentru ca actioneaza in loc sa se planga sau sa se teama de viitor. Intotdeauna o sa ai parte de obstacole, dar daca gandesti pozitiv si cauti solutii, vei reusi sa realizezi ceea ce altii considera ca e imposibil.


12. Traieste clipa.

Sigur, iti suna ca un cliseu. Dar asta numai pentru ca am ajuns sa o spunem de nenumarate ori fara sa tinem cont de adevarata semnificatie. Desprinde-te de trecut si aminteste-ti ca nu poti controla viitorul. Iti ramane prezentul pe care trebuie sa il infrunti. Dar tot in prezent gasesti si fericirea care nu se afla nici intr-o relatie trecuta si nici peste zece ani dupa ce iti vei fi dus la bun sfarsit planurile  profesionale.


Avem nevoie doar de incredere in noi insine. 

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016