Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actualizare status: Esuez

Tags: marketing, social media, facebook, slijba, prieteni, imagine

Atat de multe postari pe Facebook se refera la slujba noua, la nunta senzationala pe care ai avut-o, la cat de minunat a fost concertul de aseara. 'Weekend-ul in curtea bunicilor a fost uimitor! Va iubim!' 50 de like-uri. 19 comentarii.
Poate asa reactioneaza prietenii mei, dar, de fiecare data cand spun ceva negativ, de genul "E tare greu sa gasesti o slujba acum", primesc 0 like-uri, 2-3 comentarii, mai ales "fii tare!" sau " :( " 

Este clar ca cei care au vazut postarea cu bunicii au vazut-o si pe asta cu slujba, dar nu au vrut sa intercationeze cu ea, chiar daca as fi avut mai multa nevoie de ei.

Prioritizand implicarea numai la postarile despre succes, perpetuam acaesta cultura online a insecuritatii si, asadar, a lipsei spatiului de exprimare a esecului. 

Daca retelele de socializare sunt doar spatiul unor interactiuni superficiale, nu conteaza prea tare. Laudele pot continua, la fel ca raspunsurile noastre pasive. Realitatea este insa ca din ce in ce mai multe experiente sunt traite online, de la conversatiile pe Skype la entertainment. Caci, nu-i asa, Silicon Valley vrea sa credem in promisiunile unei lumi mai conectate via web.

Cand vine vorba despre exprimarea publica a emotiilor, doar lucrurile bune par a fi primite cu bratele deschise. Consecintele unei astfeld e dinamici trec dincolo de teama de a corespunde unor standarde false si dincolo imaginea de sine nesigura pe acre ne-o cream. Ne punem, de fapt, in pericol, existenta unui spatiu pentru vulnerabilitate si sprijin pentru ceilalti la vreme de rastriste.

Daca scriu acum ceva negativ, ca urasc fostul loc de munca unde am suferit enorm, de exemplu, voi strica imaginea unei puternice femei de succes care le are pe toate. Daca va citi asta un viitor angajator probabil ca el va deveni un fost posibil viitor angajator. 

Afisarea esecului ii face pe oameni sa se simta inconfortabil si nimic nu sperie mai tare o persoana puternica decat vulnerabilitatea la care nu i se raspunde cu reciprocitate.

Cand suntem martorii durerii cuiva care este afisata inline, o inramam asa cum ne convine pentru a o putea digera. O putem ignora. Putem s-o trecem cu vederea ca fiind o vaicareala. Sau ii raspudnem cu platitudini. Si trecem peste posibilitatea unei interactiuni umane reale, cum ar fi ridicarea receptorului si formarea numarului celui in suferinta.

Si nu este de mirare. Lumea virtuala nu a fost creata pentru a include durerea, ci pentru a creiona o existenta aspirationala. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016