Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 7 minuni ale naturii

Tags: cele sapte minuni ale naturii, sapte, oameni, bernard weber, greacia antica

Milioane de oameni din intreaga lume si-au exprimat opinia prin vot, stabilind lista celor 7 minuni ale naturii. Campania "New7Wonders of Nature" a fost organizata de fundatia New7Wonders. Rezultatele preliminare au fost anuntate recent, informeaza descopera.ro.
Campania de vot s-a incheiat pe 11/11/11 la ora 11:11 GMT, iar rezultatele vor fi verificate si validate de o comisie independenta, urmand ca in 2012 sa fie anuntata lista finala a celor 7 minuni ale naturii.

Ideea campaniei ii apartine lui Bernard Weber, care, la fel cum Baronul Pierre de Coubertin a readus in actualitate un vechi concept grecesc, Jocurile Olimpice, a vrut sa relanseze o alta idee din Grecia Antica. Lista celor 7 Minuni ale Lumii, de data aceasta. Originar, lista a fost intocmita de Philon din Bizant in anul 200 i.e.n., servind drept ghid de calatorie atenienilor. Prima lista a fundatiei, cea a celor "7 Noi Minuni ale Lumii", a fost data publicitatii pe 7 iulie 2007 (7/7/7).
 
Campania New 7 Wonders of Nature a inceput in 2007, cand au fost selectate prin vot 440 de obiective din 220 de tari din intreaga lume. Dupa o prima etapa de votare, primele 77 au fost inscrise pe o lista preliminara. Dupa consultarea unei echipe de experti, lista a fost redusa la 28 de locuri, fiind comunicata publicului pe 21 iulie 2009. Tot atunci a inceput si a doua etapa de votare, incheiata saptamana trecuta.
 
"Atunci cand lista Celor 7 Minuni ale Naturii va fi confirmata, aceasta va deveni pentru totdeauna o parte a memoriei globale a omenirii, alaturi de lista Celor 7 Noi Minuni ale Lumii", a anuntat fundatia pe site-ul sau oficial.

Cele sapte minuni sunt:

Amazonul - America de Sud

Golful Halong - Vietnam

Cascada Iguazu - Argentina si Brazilia (foto)

Insula Jeju - Coreea de Sud

Komodo - Indonezia

Raul subteran Puerto Princesa - Filipine

Muntele Table - Africa de Sud
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016