Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru o viata sanatoasa, evita consumul acestor 7 alimente

Tags: alimente nesanatoase, carne procesata, alimente procesate, alimente dietetice, sanatate, bauturi carbogazoase

Vrei sa ramai in forma sa-ti pastrezi sanatatea? Atunci ar fi bine sa eviti urmatoarele sapte alimente, ne informeaza Reader’s Digest.
1. Carnea procesata
Carnea conservata prin afumare, sarare sau adaugarea de conservanti chimici creste riscul dezvoltarii cancerului de colon. Carnea procesata este foarte bogata in grasimi, sare si colesterol, dar saraca in substante nutritive.
 
2. Mancarurile congelate
Mancarurile deja preparate si congelate contin o cantitate enorma de calorii. Acestea contin un nivel foarte ridicat de sare si sunt foarte procesate, fiind aproape lipsite de orice substanta nutritiva.
 
3. Gogosile
Gogosile contin o cantitate complet nesanatoasa de grasimi, zahar si faina rafinata. Unele pot contine intre 10 si 20 de grame de grasime si 250-300 de calorii goale per bucata.
 
4. Chips-urile din cartofi
Stim ca aceste snacks-uri nu sunt deloc sanatoase, continand foarte multe grasimi, carbohidrati si sare. Insa poate nu stiati ca chips-urile, asemenea cartofilor prajiti, contin o substanta cancerigena denumita acrilamida. Aceasta se formeaza atunci cand alimentele sunt preparate la temperaturi foarte ridicate.
 
5. Alimentele dietetice
Nu va lasati pacaliti de eticheta „continut redus de grasimi”. Toate preparatele asa-zise dietetice: biscuiti, sosuri pentru salata, iaurturi, prajituri, etc., contin substante care sunt deseori mai periculoase decat cele din alimentele obisnuite. Daca aveti de ales intre alimente dietice, procesate si alimente obisnuite, alegeti-le intotdeauna pe cele cu un continut normal de grasimi, ne recomanda specialistii.
 
6. Margarina
Chiar daca i se face mereu reclama ca nu contine colesterol, fiind astfel o alternativa „mai sanatoasa” la untul clasic, margarina este bogata in grasimi trans, care cresc nivelul colesterolului. Este indicat, asadar, sa renunti la acesti inlocuitori si sa alegi produsele naturale.
 
7. Bauturile carbogazoase
Daca obisnuiesti sa bei sucuri acidulate, nu ar trebui sa te mire faptul ca incepi sa te ingrasi. O cutie mica de suc contine aproximativ 10 lingurite de zahar. Iar daca obisnuiesti sa consumi doua cutii de bauturi carbogazoase pe saptamana, aproape ca ti se dubleaza riscul dezvoltarii de cancer pancreatic. Asa reiese dintr-un nou studiu publicat in prestigiosul jurnal Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri si Preventie. Mai mult, daca obisnuiesti sa consumi peste 2,5 cutii de suc acidulat pe zi, cresc considerabil sansele de a dezvolta diabet si boli cardiovasculare.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016