Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 8 lucruri periculoase pe care le invatam unii de la altii

Tags: sfaturi, trecut, oportunitati, succes, lectii, relatii

Zi de zi avem de invatat cate o lectie, iar societatea este, din acest punct de vedere, un profesor care nu se dovedeste intotdeauna cel mai indulgent. Printre lectiile pe care le invatam si obiceiurile pe care le deprindem in mijlocul societatii in care traim, se numara si niste sfaturi pe care le preluam si le enuntam mai departe fara sa le acordam mereu importanta cuvenita sau masura de atentie care ne-ar face sa ne dam seama ca astfel de sfaturi nu sunt, de fapt, cele mai bune.


Iata doar cateva exemple de convingeri pe care societatea incearca sa ne faca sa le luam ca atare drept niste retete de succes:

1. Exista un drum clar pe care toata lumea ar trebui sa-l urmeze.

Pentru a prospera cu adevarat in aceasta lume trebuie sa stii sa gandesti de unul singur si sa nu tii cont de unele dintre parerile pe care oamenii le exprima aproape din reflex. Alege un drum care e numai al tau. Cei care urmeaza multimea de obicei sfarsesc prin a se pierde in ea.

2.  Succesul este un rezultat care se obtine la un moment dat.

Succesul este, de fapt, un mod de a trai, de a gandi si de a actiona, mult mai mult decat o singura intamplare. Succesul tine de modul in care traiesti mai mult decat tine de obtinerea unor rezultate anume. Atunci cand vezi succesul ca pe ceva ce se afla in afara ta, exact acolo o sa si ramana.

3. Ai nevoie de mai multe ca sa fii fericit.

Ai tot ce-ti trebuie chiar in acest moment. Viata ar fi cu totul diferita daca nu i-ai mai lasa pe ceilalti sa iti modifice perceptia asupra lucrurilor prin propriile lor pareri si cuvinte. Fericirea vine din modul in care vezi tu viata si depinde de gandurile tale, nu de ceea ce ai sau nu ai.

4. Respingerea si criticile impiedica dezvoltarea.

Oricat de bine te-ai pricepe la ceva, intotdeauna se vor gasi oameni care sa-ti critice eforturile. Si chiar daca nu e una dintre cele mai confortabile experiente, sentimentul de a fi criticat sau respins poate sa te ajute sa ajungi mai usor la eul tau creator. Scapa de ideea de a atinge sau de a mentine un nivel care sa ii multumeasca pe toti.

5. Viitorul e cel care conteaza cel mai mult.

Traiesti acum. Momentul asta este viata ta, iar ziua asta e mult prea valoroasa ca tu s-o irosesti gandindu-te la alte timpuri si alte locuri. Iar oamenii din jurul tau sunt prea frumosi ca sa-i ignori. Cele mai multe lucruri de care te temi nici macar nu exista. Iar cele mai multe lucruri pe care le iubesti sunt mai aproape decat crezi. Esti doar la un pas de a intelege viata cu adevarat.

6. De oportunitatile cu adevarat semnificative au parte doar cativa oameni.

Cei care profita la maximum pana si de cea mai mica sansa sunt cei care au parte si de cele mai mari oportunitati. Iar sanse mici exista in fiecare zi si in fiecare situatie. Chiar si aceasta zi este plina de oportunitati si posibilitati prin care tu sa schimbi ceea ce vrei sa schimbi.

7. Toate relatiile cu oamenii ar trebuie pastrate si intretinute.

Cei mai multi oameni au un rol fugitiv in vietile noastre si, cel mai adesea, menirea lor e sa ne invete ceva. Trebuie sa acceptam ideea ca unii oameni vin si pleaca si sa nu uitam ca, desi nu toate relatiile dureaza, lectiile pe care le invatam raman.

8. Trecutul iti arata cum va fi viitorul.

Aceasta este poate una dintre cele mai false idei pe care le putem prelua. Nu iti estima potentialul de azi in functie de greselile din trecut, ci priveste-le ca pe o parte fireasca a ceea ce te-a ajutat sa ajungi pana aici. Trecutul tau ti-a oferit forta si intelepciune. Nu lasa trecutul sa te tina pe loc.

De cele mai multe ori, oamenii care au succes pe termen lung sunt si cei care au trecut prin cele mai mari greutati. Atunci cand ii privim doar din afara, uitam ca in spatele fiecarui om se ascunde o poveste unica si nu un cliseu de imbogatire.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016