Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri simple care iti schimba viata

Tags: obiceiuri bune, imbunatatirea vietii, amanare, liste, iertare

Uneori ne este foarte greu sa facem o schimbare in viata, desi suntem constienti ca aceasta ne-ar aduce multe beneficii pe termen lung. Daca vrei sa iti imbunatatesti viata, putin cate putin, iti prezentam mai jos cateva sfaturi pe care le poti pune in aplicare chiar de astazi.
1. Accepta ca unele lucruri nu pot fi schimbate
Exista unele lucruri asupra carora avem control si unele asupra carora nu avem. Spre exemplu, daca esti supraponderal, poti alege sa slabesti, prin schimbarea dietei si efectuarea de exercitii fizice. Alte lucruri nu pot fi schimbate insa. Nu poti alege unde te nasti, de exemplu, iar acest lucru iti poate influenta intreaga traiectorie a vietii. Lucrurile care nu pot fi schimbate trebuie acceptate asa cum sunt.
 
2. Schimba un obicei
Cu totii avem preferinte. Insa, de multe ori, uitam ca exista multe alte lucruri inca neexplorate. Alege sa schimbi un obicei. Poate ca mergi intotdeauna la acelasi restaurant pentru ca iti place mancarea de acolo. Incearca un restaurant nou. Incearca ceva ce nu ai mai facut. Doar asa poti descoperi noi preferinte.
 
3. Nu mai amana lucrurile
Ne place la nebunie sa amanam sa facem anumite lucruri, in special sarcinile mai neplacute. Daca vom realiza insa ca este mai bine sa facem lucrurile la timp, ne vom feri de un stres inutil.
 
4. Fa liste
Un mod eficient de crestere a productivitatii este sa creezi liste cu lucrurile pe care le ai de facut. Listele te ajuta sa te concentrezi si iti ofera o satisfactie mai mare dupa indeplinirea sarcinii.
 
5. Invata sa ierti
Desi ne este greu sa iertam, este foarte important sa o facem. Atunci cand esti suparat pe cineva, tii in tine multe sentimente negative care iti fac doar tie rau. Daca vrei sa iti imbunatatesti cu adevarat viata, este important sa renunti la aceste sentimente negative si sa ii ierti pe ceilalti.
 
6. Nu sari peste micul dejun
Chiar daca pare un amanunt nesemnificativ, daca sari peste micul dejun, incepi ziua cat se poate de prost. Nu vei avea energia necesara pentru a fi productiv si eficient.
 
7. Fa ceva frumos pentru altcineva
Atunci cand inseninezi ziua cuiva, te vei simti si tu mult mai implinit. Micile atentii pe care le faci altora nu numai ca iti consolidezi relatia cu persoana respectiva, dar te ajuti si pe tine sa te simti mai bine.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016