Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conduci afacerea de unul singur? Iata cum poti fi organizat si productiv!

Tags: management si marketing, organizarea timpului, afacere, dezordine, control

Undeva, printre sarcinile pe care le mai am de indeplinit pana la sfarsitul zilei, am uitat sa trec si cina. Revad lista si strecor rapid un semn care s-ar traduce printr-o omleta uriasa cu spanac. Nu-mi rezerv mai mult de o fractiune de secunda sa mi-o inchipui mare si pufoasa, fiindca celelalte activitati ii iau imediat locul.


Cert e ca, fara o lista cu ceea ce trebuie sa fac intr-o zi, as patrunde in acea rutina care ne face sa nu mai deosebim zilele saptamanii una de cealalta. Daca voi aveti o memorie mai buna, sunteti norocosi.


In administrarea oricarei afaceri este esential sa facem tot ceea ce avem de facut. A amana o sarcina care este importanta e mai grav decat a uita sa citesti apometrele sau sa platesti intretinerea. Cand ai in maini propria afacere, trebuie ca tot ceea ce ar putea fi facut si a doua zi (doar pentru ca poti!) sa fie facut in momentul in care trebuie facut.


Altminteri, vei gestiona afacerea asa cum iti faceai temele cand erai copil. Ai fi fugit imediat cateva ore la joaca doar pentru ca puteai sa-ti faci temele si mai tarziu. Noroc ca unul dintre parinti avea intotdeauna grija sa ne aminteasca de usurarea pe care o vom simti daca terminam intai ceea ce avem de facut.


E o usurare pe care o simtim si astazi atunci cand taiem ceva de pe lista si care ne-a fost educata inca de pe atunci. E drept, cu dezordinea care inca domneste prin sertare prea putini parinti au inregistrat succese in anihilarea ei pentru totdeauna.


Lasand insa acea dezordine la o parte sau cel putin in umbra unui control imaginat, sa ne concentram atentia asupra lucrurilor care au nevoie de o organizare temeinica. Fa-ti rost de un calendar si stabileste-ti singur termenele-limita pentru tot ceea ce ai de indeplinit.


Culege-ti ideile imprastiate in cinci agende, doua rafturi, laptop si post-it-uri ratacite prin buzunare. Ceea ce azi poate parea doar o idee grozava pe care o amani, se poate transforma maine intr-o noua directie pentru afacerea ta daca ai notat-o in Marea Carte a Afacerii Tale.


Organizeaza-ti cat mai bine timpul pe care nu il petreci online. O sa fii suprins de ceea ce o buna organizare poate face pentru modul in care ti se pare ca trece timpul. O sa fii atat de suprins incat data viitoare cand cineva o sa te intrebe cand ai timp sa le faci pe toate, o sa zambesti misterios si-o sa raspunzi ca ai descoperit cum sa faci 28 de ore din 24.


Sursa foto: Realage.com
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016