Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum atragi eternitatea de partea ta

Tags: shostakovich, copii, vals

De doua zile ascult in delir o singura bucata muzicala: a fost prima si, evident, nu ultima intalnire cu Dmitri Shostakovich. Imi place atat de mult aceasta nebunie pe note, incat am planificat seara in familie sa ma asigur ca ne valsam cu totii, rand pe rand, ca ne bubuie pasii si inimile laolalta pe sunetele care ma fascineaza atat.
Nu stiu ce m-a atras: poate eram obosita si diafanul notelor m-a facut sa ma adun de pe unde ma scursesem si sa ma agat de aripa timpului care curgea pe langa mine. Si sunt inca in starea aia binecuvantata in care mi se pare ca totul este aici, la indeamana, ca voi tasta fara greseala, ca voi lua copiii la timp de la gradinita, ca voi fi, in sfarsit, eroina filmului drama romantica la care visez de pe la 12 ani.
 
Am incercat sa vad de unde vine toata nebunia, cum s-a vandut, cu alte cuvinte, piesa, cu autorul ei cu tot (caci, tin sa va spun, ma uit la captura de pe YouTube si cred ca rusul asta este chiar sexi). Nu stiam nimic despre el si am deschis un site de biografii unde mi se spune ca a avut ochii caprui, parul saten si ca a compus coloanele sonore din 60 de filme. Viata sa este in sine buna de scenariu de blockbuster, dar detaliile astea m-au plictisit si nu le-am citit pana la capat.
 
Are sute de compozitii, insa am ramas blocata pe asta. Ma intreb ce stare de spirit sa fi avut cand si-a imaginat-o, cat de liniste si curat a trebuit sa-i fie in casa, cat de bine sa se fi inteles cu nevasta (una din alea trei pe care le-a avut)? Dar oare cati dintre factorii astia conteaza cu adevarat pentru a crea ceva memorabil (nemuritor in cazul lui)?
 
Indiferent la cati zei ma voi ruga si la cate coate de pulovere o sa stric, nu o sa ma apropii niciodata de maretie. Citeam ieri un articol despre cat este de bine sa fii un om mic si frumos, inconjurat de alti oameni mici si frumosi. Poate. Dar asta inseamna ca nu esti Shostakovich.

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016