Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti afecteaza munca viata amoroasa

Tags: munca, casatorie, infidelitate, bani, barbati, femei

Cu o generatie in urma, toata lumea stia bine mersul lucrurilor: amor, dragoste si copii. Azi a intrat si cariera in ecuatie, urmata de, eventual, decizia amorezilor de a se muta impreuna, de a-si uni conturile si, poate, de a merge la primarie sa ia certificatul.
Sunt din ce in ce mai putine casatorii legitimizate, din ce in ce mai multe femei care lucreaza si-si pun cariera in fata ideii de familie, asa ca niciodata suprapunerea vietii profesionale cu cea personala nu a fost mai acuta ca acum. 

Slujba este o conditie obligatorie daca vrei sa-ti gasesti o sotie. Confom unui sondaj efectuat de YourTango si ForbesWoman anul trecut, 75% dintre femei au spus ca nu s-ar casatori cu un somer. Iar un raport Pew Research sugereaza ca 62% dintre barbati si femei ca mariajul este mai puternic cand ambii soti lucreaza.

Acesta este doar inceputul. Noile cercetari arata ca totul, incepand cu profesia si terminand cu naveta, are impact direct asupra relatiei. Iata cateva moduri in care munca iti afecteaza viata amoroasa:

1. Naveta
E neplacut sa stai tot timpul cu ochii pe ceas, sa te plangi de trafic si, daca naveta este o povara, ajungi sa ai probleme si cu relatia. Un studiu efectuat de Universitatea Umea din Suedia arata ca, daca un partener face naveta si aceasta dureaza peste 45 de minute, cuplurile se confrunat cu un risc cu 40% mai mare de a divorta, mai ales in primii cinci ani de casnicie.

Cuplurile care fac naveta in directii opuse, de pot gasi pe drumuri diferite si in viata. In schimb, daca serviciul este in aceeasi directie, chiara daca partenerii folosesc mijloace diferite de transport, creste satisfactia partenerilor fata de relatie.

2. Mediul de lucru 
daca vrei o relatie de lunga durata, casatoria cu o dansatoare nu este indicata. Dansatorii si coregrafii se inscriu in randul profesiilor cu rata cea mai mare de divort (43 %). Alte meserii de pe lista neagra sunt barmanii, expertii in mesaj terapeuticsi matematicienii.

La celalalt capat al spectrului, carierele in domeniul religios, inginierie nucleara, transport public si optometrie sunt asociate celor mai durabile casnicii.

3. Cariera si sexul 
Se pare ca sotii artisti sunt si buni amanti. Inginerii si arhitectii se asigura ca sotia lor este satisfacuta si le place sa foloseasca si jucarii sexuale. Doctorii sunt romantiosi si le place sa-si stranga iubita in brate. Avocatii, consultantii si finantistii fac amor regulat, iar cei din vanzari chiar zilnic.

4. Testul stresului 
Stresul, fie ca este cauzat de relatia in sine, fie ca provine din exterior, a fost dintotdeauna considerat punctul dificil al nefunctionarii casniciei. Anul trecut, Universitatea din Virginia a aplicat un sondaj privind generozitatea maritala si a descoeprit ca 29% dintre cupluri au raportat ca, intre 2007 si 2009, criza economica le-a afectat relatia. Si totusi, un studiu olandez efectuat de Universitatea din Utrecht in randul proaspat casatoritilor arata ca relatia dintre munca dun satisfactia maritala se schimba in functie de factori cum ar fi satisfactia la locul de munca, sex si numar de copii.

De exemplu, mamele care au o cariera plina sunt mai fericite in acsnicie, dar acelasi lucru nu e valabil si pentru barbati. Conform autorilor, cauza este ca barbatii trebuie sa se implice mai mult in ale casei cand sotia lucreaza. Studiul a aratat si ca femeile si barbatii proceseaza stresul diferit: femeile se simt implinite cand obtin orice fel de rezultat. Barbatii, in schimb, lasa stresul sa le afecteze toate palierele vietii. 

5. Puterea duce la infidelitate
Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton si Dominique Strauss-Kahn sunt doar trei cazuri dintre multele care sustin teoria legaturii directe dintre putere si infidelitate in cazul barbatilor. Un studiu recent al profesorului Joris Lammers de la Universitatea Tilburg din Olanda arata ca si femeile cu functii de conducere sunt la fel de predispuse sa-si insele partenerul. 

Relatia dintre venit si infidelitate variaza insa in functie de sex: barbatii intretinuti tind sa fie infideli, in timp ce procentul scade la jumatate in randul femeilor dependente financiar de sotii lor.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016