Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ramai motivat indiferent de situatie

Tags: automotivare, succes, vise, entuziasm, descurajari, trecut, demotivare, obiectiv

Pentru a avea succes in viata, automotivarea este esentiala. Este important sa nu iti pierzi entuziasmul, indiferent de situatie, pentru a putea face fata oricarei provocari. Problema este insa, cum ajungi sa te automotivezi? Cu siguranta ca vei avea de infruntat multe obstacole si va trebui sa treci peste diverse descurajari.
Iata cateva metode eficiente de automotivare:
 
1. Alege-ti cu grija obiectivul
Daca vrei sa ai motivatia necesara, trebuie sa iti alegi un obiectiv care sa te inspire si pentru care sa merite sa lupti in orice fel de conditii. Un astfel de scop te poate ajuta sa faci lucruri pe care le credeai imposibile.
 
2. Indrazneste sa visezi maret
Este important sa ai un vis. Nu te poti automotiva daca nu speri nimic. Un vis trebuie sa fie suficient de maret incat sa te inspire. Trebuie sa fie realist, totusi provocator. Ar trebui sa te scoata din zona de confort.
 
3. Doreste-ti cu adevarat
Pentru a fi cu adevarat motivat, trebuie sa iti doresti cu orice pret sa iti indeplinesti obiectivul. Atunci cand simti ca iti pierzi din motivatia initiala, trebuie doar sa te reconectezi la visul tau. Lasa-te inspirat si doreste-ti din nou succesul.
 
4. Nu te compara cu altii
Comparandu-te cu altii, nu faci altceva decat sa te demotivezi. Poate ca la inceput erai plin de entuziasm, insa treptat ti-a disparut energia initiala, deoarece ai inceput sa te compari cu altii. Nu cadea in aceasta capcana. Ai propriul drum de parcurs si acesta nu se aseamana cu drumul nimanui altcuiva. Nu poti concura decat cu tine insuti. Trebuie sa te intreci pe tine insuti si sa fii cel mai bun.
 
5. Mai fa un pas 
„Succesul nu este final, esecul nu este fatal: curajul de a continua conteaza cu adevarat.” – Winston Churchill
 
Atunci cand ai de infruntat obstacole, poti simti de multe ori ca ar fi mai bine sa renunti. Poti crede ca totul este prea complicat. Poti crede ca visul este imposibil de realizat. Insa aceasta este diferenta dintre un invingator si un invins. Ambii au de infruntat aceleasi obstacole, insa invingatorii se deosebesc de invinsi prin faptul ca au curajul sa continue. Nu te gandi cate obstacole vei mai avea de infruntat. Concentreaza-te doar asupra celui care se afla in fata.
 
6.  Renunta la trecut
Trecutul este unul din cei mai mari factori demotivatori. Te poate trage in jos fara ca macar sa iti dai seama. Trecutul poate deveni o povara grea pe umeri. Lasa in urma trecutul. Nu mai poti face nimic pentru a il schimba. Astazi ai sansa de a o lua de la capat. Indiferent ce s-a intamplat in trecut, viitorul este in fata. Nu permite poverii trecutului sa te opreasca din drum. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016