Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce se face atata zarva in jurul selfie-ului lui Obama

Tags: selfie, obama selfie, david cameron, nelson mandela

Ieri, media din toata lumea a fost obsedata de faptul ca Obama, David Cameron si prim-ministrul Danemarcei, Helle Thorning-Schmidt, si-au facut o selfie (un autoportret cu telefonul mobil, in scopul de a-l urca pe o retea de socializare), in timpul ceremoniei in memoria lui Nelson Mandela.
Fotograful de la AFP care a facut poze, Roberto Schmidt, spune in postarea pe blogul sau ca a fost surprins cum cei trei pareau niste pusti care se distrau, in loc sa aiba o atitudine grava si serioasa, cum era de asteptat. Descriind atmosfera fotografiei momentului, Schmidt spune:
 
„Deodata, aceasta femeie si-a scos telefonul mobil si si-a facut o poza zambind impreuna cu Cameron si presedintele SUA. Am surprins scena din reflex. Toti din jurul meu de pe stadion, sud africanii dansau, cantau si radeau in onoarea liderului lor decedat. Era mai mult o atmosfera de carnaval, nu una morbida. Ceremonia incepuse deja de doua ore si mai urma sa tina inca doua. Intreaga atmosfera era relaxata – nu am vazut nimic socant in fata ochilor, presedinte al SUA sau nu. Suntem in Africa.”
 
Cu alte cuvinte, Schmidt spune ca toata controversa in jurul pozelor este o prostie. Dar poate ca nu este chiar asa.
 
In primul rand, sa ne gandim de ce-si fac oamenii selfie-uri. Si ajungem la filosofia tuturor retelelor de socializare: de ce oamenii dau tweet la aceeasi poveste pe care o partajeaza toata lumea? De ce fac poze pe Instagram ale cinei aniversare, desi toata lumea de la masa face aceeasi poza? De ce dau check in cand ajung in diverse locuri? Pentru ca vor sa intreprinda un act care bifeaza ceva in mintea lor, confirmandu-le ca au fost acolo.
 
Mai mult, un selfie prezidential dezvaluie anumite lucruri despre natura puterii. Cei care sunt la putere tind sa vorbeasca in termeni grandiosi despre onoarea enorma si ersponsabilitatea grozava care le-au fost acordate de votanti. Si, probabil, majoritatea liderilor se gandesc la asta. In acelasi timp insa se intreaba cum au ajuns ei aici. De exemplu, Obama si Cameron au acces instant la bomba nucleara. Si, totusi, s-au regasit si la acest eveniment uluitor, cu o multime de oameni mari in jurul lor si au resimtit nevoia sa imortalizeze clipa.

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016