Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook nu tine de cald, o pisica - DA

Tags: facebook, interactiune umana, pisici, caini, animale de companie, pet shop, cat cafes, japonia

Uitati macar pentru o clipa de Facebook, caci adevarata interactiune umana incepe cu o strans de mana sau un imbratisat sincer. Japonezii au iesit in intampinarea acestei nevoi de caldura, apeland la ajutorul animalelor de companie, in special al pisicilor. Se va transforma acest exemplu intr-o tendinta? Ramane de vazut.
Japonia este martora fenomenului numit "cat cafés", a cafenelelor cu pisici. Acestea promit pranzuri memorabile si ani buni adaugati la durata vietii. Se poate sa nu fiti iubitori de pisici, dar nimeni nu va spune nu catorva ani in plus.
 
Japonia este, de cand se stie, obsedata de animalele de companie. In sensul bun al cuvantului. Este prima tara unde cainii si pisicile au putut fi dusi la o sesiune de pedicura sau spa. Au aparut apoi magazine de atentii pentru prietenii nevorbitori, urmate de restaurante cu delicii culinare targetate tot spre ele, unde animalele se pot face comode, iar insotitorii ii asteapta la intrare. Exista case funerare si cimitire. Si acum au aparut si cafenelele cu pisici.
 
Inainte sa intri intr-un astfel de loc, trebuie sa te purifici, ca si cum ai intra la Terapie Intensiva. Abia apoi esti condus intr-o anticamera unde ti se explica atitudinea corecta. Iluminat, esti condus intr-o camera uriasa, cu un bar stingher intr-un colt si sute de pisici lenese. Pe podea, pe canapele, pe fotolii, printre picioarele tale.
 
Ceilalti oaspeti ai localului mangaie cate o pisica sau doua, soptindu-le nimicuri urechilor lor indiferente. Pisicile torc satisfacute. Oricum, timpul alocat este limitat, asa ca trebuie sa te concentrezi pentru a-ti trai la maximum experienta pisiceasca.

 
Cu cat omul are tot mai putin timp liber disponibil, cu cat se instraineaza mai tare, cu atat mai mare va fi nevoia pentru animale de companie. Cercetatorii japonezi au aratat ca exista o legatura directa intre cati ani vom trai si cat de mult ne mangaiem pisica sau catelul sau porcusorul de Guineea. Nu e de mirare deci ca multe familii japoneze si-au cumparat roboti-animalute care respira, sforaie, miauna, latra, imitand animale adevarate. A, sa nu uitam, au si blana, semanand cu o pisica sau un catel reali.
 
Oamenii sunt fiinte sociale, iar migrarea vietii sociale online nu alina nevoia de atingere, de afectiune. Daca nu ne-o vom satisface, vom asista la un aflux nemaintalnit de cafenele, restaurante si pet shop-uri pentru animale de companie. Acestea sunt adorabile, fascinante. Dar atentia exagerata de care se bucura este expresia nevoii umane disperate de contact direct in cadrul vietilor noastre tot mai debransate.
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016