Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Happy in Bucuresti, in Cluj sau in Timisoara. De ce e bine sa incepi ziua dansand

Tags: happy in bucharest, pharrell williams, tari, comunitate, valori, dans, clipuri

Multe dintre diminetile mele asa incep. Cu dans. Si incep la 6 dimineata in vreme ce fierbe apa pentru cafea sau ceai si in vreme ce vecinii mei inca nu s-au trezit. Am noroc de vecini care dorm tun fiindca pana acum nu mi-a batut nimeni in calorifere.
Cert e ca asa imi incep eu cele mai multe dimineti. Si asta ma ajuta sa vad intreaga zi altfel, mai cu zambetul pe buze, mai intr-un ritm de dans chiar si atunci cand afara ploua, ninge sau bate vantul mai ceva ca pe varf de munte.

Am vazut zilele trecute un clip facut ca raspuns la cel de mai jos, in Iasi, daca nu ma insel. Era pus accentul doar pe lucrurile care inca nu s-au schimbat, doar pe partile rele, doar pe trotuarele inca murdare si cainii maidanezi.

Nu sunt un om care, din optimism, isi pierde capul de pe umeri si cade in primul canal neacoperit fiindca admira cerul senin dintr-o zi de vara. Dar nu-mi plac nici aceste reactii de scormonire in noroi, de zgandarire a oricarui sentiment de bine, a oricarei incercari de a arata si o alta fata a ceea ce vedem oricum, zi de zi. Fiindca lucrurile se afla undeva la mijloc, iar dansul acela, cred eu, e cat se poate de vizibil in mai toate orasele, zi de zi.

Si daca in unele orase nu-l simtim, daca in unele zile nu-l vedem, ar trebui sa-l facem sa existe si sa lasam inspiratia sa ne faca oameni mai buni. E adevarat insa ca in vreme ce unii cred in inspiratie, altii cred ca doar noroiul scos la inaintare ne reprezinta cu adevarat.

Asa se face ca in vreme ce alte tari se mandresc cu valori, oameni, locuri si reusite, noi contracaram propriile laude si aruncam cu mocirla imediat ce mirosim vreo tentativa de a prezenta si cealalta fata a monedei.

Eu cred ca una dintre aceste doua chipuri castiga. Si nu castiga imaginea unui oras cu trotuare murdare si oameni ai strazii sau caini maidanezi, ci imaginea unei comunitati care se schimba, care devine din ce in ce mai unita, care isi reconstruieste cladirile (chiar daca unele inca mai dispar noaptea), care se organizeaza in proteste din ce in ce mai ample si care salveaza mult mai multe monumente decat reusea sa salveze in urma cu zece ani.

Si sa nu vezi ca lucrurile din jurul tau se schimba inseamna sa alegi, in mod voit, sa sapi un pic mai adanc o gaura in trotuar in loc sa gasesti solutii sa o repari.

Asa ca, pana la noi clipuri virale care sa ne inspire mai mult, va las cu prima varianta autohtona facuta la noi dupa videoclipul Happy al lui Pharrell Williams.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016