Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motive pentru care banii sunt si nu sunt totul

Tags: management, bani, importanta banilor, fericire

Desi majoritatea intelegem si spunem cu voce tare ca banii nu sunt totul, traim si redam un cu totul alt mesaj. De exemplu, economia: ne plangem de ea, dam vina pe ea pentru situatia noastra financiara si ne punem sperantele intr-un anumit candidat politic si in opiniile lui pentru a o remedia.
Banii sunt legati de libertatea noastra de a face ce ne dorim si de a achizitia lucruri si servicii si, prin urmare, sunt, DIN PACATE, factorul numarul unu care contribuie la fericirea personala.
 
Iata cateva motive pentru care banii sunt atat de importanti, dar nu indispensabili si cum putem sa-i apreciem la modul sanatos.
 
Banii sunt un instrument util care poate fi folosit destept. Banii sunt importanti si pot fi foarte puternici. Depinde de cine ii foloseste si de cat de eficient. Cei care au abilitatea de administrare a lor beneficiaza de pe urma libertatii financiare, atingerea scopurilor personale si a mostenirii pe care o lasa copiilor (atat in bogatie, cat si in modul in care o pot folosi).
 
Banii pot deveni o arma periculoasa, pot alimenta dependenta si excesul, obsesia si pot bloca accesul la performanta. Asa cum banii pot fi folositi la realizari senzationale, daca sunt folositi rezonabil pentru autoimbunatatire si facere de bine, la fel de bine pot fi si irositi, pentru a alimenta dependente, ceea ce duce la decadere. Banii in sine nu sunt rai. Ei devin ceea ce ii facem noi sa fie.
 
Chiar cand sunt folositi cu intelepciune, banii nu trebuie sa fie scopul ultim al vietii noastre. Daca banii devin mai importanti decat familia, decat ajutorul pentru ceilalti, decat credinta noastra si alte valori, nu suntem cu nimic mai buni decat cei care ii irosesc sau ii folosesc pentru a face rau. Banii nu sunt scopul, ci mijlocirea succesului si a fericirii.
 
Doar pentru ca banii pot fi periculosi, nu inseamna ca trebuie sa ne fie teama de ei si de a-i folosi. Bogatia este incarcata de responsabilitate si pericolul proastei folosiri, este tentant sa te gandesti sa fugi intr-o pestera si sa nu mai faci nimic. Asculta, priveste si invata ce sa faci, pentru a castiga un respect sanatos fata de bani.
 
Banii nu sunt cheia vietii fericite. Multi oameni dau vina pe economie, pe cariera, pe contul in banca pentru nefericirea lor. O scurta privire in directia tarilor din lumea a treia si la statutul unei persoane obisnuite din afara emisferei vestice te poate trezi la realitate. Multi oameni care traiesc intr-o luna cu mai putin decat facem noi intr-o zi au vieti mai pline si mai fericite. Daca banii sunt motivul pentru care esti nefericit, uita-te bine la ceea ce ai si reanalizeaza-ti punctul de vedere.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.27 din 5 - 11 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016