Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu exista reteta completa a succesului. Iata insa 5 ingrediente

Tags: multitasking, succes, dezvoltare, afacere, creativitate”

Ce sta la baza succesului? Ce ii face pe unii oameni sa ajunga acolo unde sunt? De multe ori, ni se intampla sa ii privim deja pe cei care au cunoscut succesul si sa ii invidiem fara sa ne mai gandim ca si acestia, cu multa vreme in urma, au avut un punct comun: au decis sa inceapa ceva.

Asa ca, dupa multa munca, dupa multe nopti nedormite, dupa ani in care unii au renuntat, ei au reusit. Iar aceasta este doar o latura usor schitata a traseului de care uitam adesea atunci cand privim catre "oamenii de succes".

Exista lucruri pe care le putem face si noi in mod constant. Dupa ce facem primul pas, desigur. Vom fi suprinsi sa vedem cat de bune vor fi rezultatele prin comparatie cu situatia prezenta cand inca alegem sa amanam.

1. Tu esti singurul responsabil pentru succesul tau. Cea mai frumoasa parte a vietii incepe atunci cand iti asumi responsabilitatea pentru intreaga viata. Cand intelegi ca nu trebuie sa crezi ca ti se cuvine sa te sprijini sau sa te bazezi sau sa invinuiesti pe altcineva. Ai controlul total asupra viitorului tau. Crede din toata inima si fa ceea ce iti doresti sa faci. Pe parcurs vor fi momente in care va fi greu, dar nu te supune unui drum care nu e al tau. Nu exista succes fara riscuri si fara decizia de a iesi din zona de confort.

2. Nu trebuie sa inventezi roata. De fapt, ca sa ai succes, nu trebuie sa inventezi nimic. Sa vii cu o idee extraordinara sau cu o noua inventie este intr-adevar o cale prin care poti obtine un succes urias, insa nu este necesar. Poti insa lua ceva care exista deja si o poti modifica prin propria viziune. Foloseste-ti si dezvolta-ti creativitatea si fa conexiuni pentru a crea ceva unic din ceva care exista deja.

3. Nu exista progres fara actiune. Ce nu ai inceput azi nu are cum sa fie finalizat maine. Unele dintre cele mai bune idei s-au pierdut. De ce? Pentru ca cei care le-au avut nu au mai trecut si la fapte. Si actiune zero inseamna 100% sanse de esec. Asa ca incepe acum si porneste in directia potrivita. Vei vedea ca, pe masura ce inaintezi, pasii se vor face din ce in ce mai usor.

4. Eforturile depuse in mod regulat vor da intotdeauna rezultate. Succesul, asa cum a spus Winston Churchill, inseamna sa te impiedici de un esec dupa altul fara sa-ti pierzi entuziasmul. Nimic nu se intampla peste noapte, chiar daca uneori poate sa para asa. Succesul se construieste treptat, cu multa incredere si cu efort.

5.  Concentrarea inseamna tot. Cand esti prea ocupat sa mai privesti in jur, oamenii trec pe langa tine. Daca nu te concentrezi cu atentie asupra unui lucru, nu vei fi cu adevarat eficient in nicio privinta. Multitaskingul nu este o idee buna deoarece reduce eficienta. Ia-le pe rand si vei ajunge acolo unde iti doresti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.58 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016