Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obisnuieste-te cu succesul

Tags: succes, neincredere, reusite, necunoscut

Noaptea trecuta am visat ca ajunsesem la capatul pamantului. Apoi totul a inceput sa se prabuseasca, stancile care formau marginea pamantului se desprindeau si alunecau spre noi, cei veniti acolo ca niste turisti, pe un vapor.
Am un prieten caruia ii place sa interpreteze visele. Nu cred in semnificatii ascunse, dar pot face acele corelari simple: ai fost ziua la munte si noaptea ai visat ca ai cazut intr-o prapastie. S-a anulat excursia la munte, iar tu visezi ca schiezi. Prietenul acesta de care va povestesc a spus doar "Cu totii avem limitele noastre".

Dar cu totii avem si "inaltimile" noastre. Acele culmi spre care tindem inca de cand incep parintii si rudele sa ne intrebe ce vrem sa devenim cand vom fi mari. Asa ca un astfel de vis nu ar putea fi neaparat interpretat in sensul celor pe care le voi descrie in continuare, ci mai mult dat ca exemplu de ilustrare a fricii de succes.

Ajungi pe culmea dorita si ti-e teama ca acolo o sa se prabuseasca totul. Admiri, de sus de la inaltime, o margine pe care putin o ating, apoi totul incepe sa se destrame. Cati dintre oameni experimenteaza aceasta teama si cati si-o inving?

Si nu e teama de succes inca o scuza pentru a nu face lucrurile pe care ti le doresti? Atata vreme cat iti hranesti increderea in tine, teama de succes nu are de ce sa fie privita altfel decat ca o poveste de speriat copiii.

Teama de succes, din punctul meu de vedere, e un aspect fals al traseului pe care incepi sa-l parcurgi atunci cand iti propui ceva. Cred ca, dincolo de frica pe care o avem in general fata de necunoscut, nereusitele noastre au la baza neincrederea in ce putem face.

Dar mintea noastra poate face loc si increderii tot asa cum pare sa gaseasca intotdeauna suficient spatiu pentru neincredere. Asa ca, incepand de azi, obisnuieste-te cu succesul.

Nu pentru ca ai avut deja parte de primele reusite, ci pentru ca le poti realiza. Pentru ca succesul nu e o culme, ci o stare, un mod de a fi si de a gandi. Si pentru ca succesul nu e la capatul pamantului, ci aici, cu tine.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016