Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti antrenezi mintea pentru a depasi orice provocare

Tags: succes, provocari, realizari, performanta, solutii, rezistenta psihica, comportament

Pentru a putea face fata tuturor provocarilor intalnite, este important sa dobandim un nivel ridicat de rezistenta psihica. Asa ne sugereaza si Dr. Jason Selk, un specialist in domeniul performantei si autorul cartii "Executive Toughness": "Modul in care o persoana alege sa gandeasca ii va controla comportamentul".
Selk ne ofera cateva sfaturi utile privind antrenarea rezistentei psihice:
 
1. Concentreaza-te asupra solutiilor
Selk precizeaza ca oamenii extrem de performanti reactioneaza diferit de ceilalti. Atunci cand se confrunta cu o problema, nu isi permit sa gandeasca negativ, inlocuind imediat aceste ganduri cu unele concentrate asupra gasirii de solutii. S-a dovedit stiintific ca persoanele care se concentreaza asupra solutiilor au o viata mai lunga si mai fericita si reusesc sa atinga cu usurinta succesul. Chiar daca dai gres, ofera-ti un minut de autocompatimire, apoi concentreaza-te asupra gasirii unei solutii. Selk ne incurajeaza, spunandu-ne ca orice persoana se poate antrena sa isi schimbe modul de gandire, alegand sa se concentreze asupra solutiilor, nu asupra problemelor.
 
2. Fii constient ca nu poti controla tot, ci doar o mica parte a lucrurilor.
Acest lucru este mai greu de realizat deoarece ne dorim sa avem control asupra tuturor aspectelor. Selk ne spune insa ca singurele lucruri pe care le putem controla sunt modul in care ne raportam la trecut si ceea ce avem posibilitatea sa facem in viitor.
 
3. Gaseste un singur lucru pe care il poti face diferit pentru imbunatatirea situatiei
Selk ne spune ca performerii de top se forteaza sa "controleze doar ceea ce pot controla", adica modul in care reactioneaza atunci cand se confrunta cu o problema. Acest lucru este dificil de realizat deoarece oamenii se nasc cu o gandire concentrata asupra problemelor. Adica avem tendinta sa ne concentram asupra problemelor, nu asupra solutiilor.
 
4. Noteaza-ti realizarile
Selk ne sugereaza sa notam zilnic trei lucruri pe care le-am realizat cu succes. Trebuie sa ne felicitam pentru realizari, deoarece acestea ne vor feri de descurajarile din viitor. De asemenea, este important sa ne propunem sa imbunatatim cate un aspect al vietii noastre.
 
5. Antreneaza-ti zilnic mintea
Selk ne propune un antrenament zilnic ce nu dureaza mai mult de 100 de secunde. Mai intai, inspira si respira adanc, apoi incearca sa te vizualizezi asa cum esti, care sunt punctele tale forte si ce esti in stare sa realizezi. Imagineaza-ti apoi cum vrei sa arate viata ta peste 5 ani, dar si ce vrei sa realizezi in urmatoarele 24 de ore. Gandeste-te care sunt actiunile ce trebuie intreprinse pentru a realiza obiectivul.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016