Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenori sanatosi in afaceri sanatoase: 7 obiceiuri pentru succes

Tags: sanatate, junk food, antreprenori, succes, obiceiuri

Suntem, pe rand, ceea ce mancam, ceea ce gandim, ceea ce simtim, ceea ce alegem. Emotiile, gandurile si deciziile noastre se reflecta in viata de zi cu zi si o construiesc de-a lungul timpului. Prezentul este doar consecinta directa a deciziilor pe care le-am luat in trecut, zi de zi.

Pentru o viata implinita, echilibrul interior este esential. Iar acest echilibru se ingrijeste in permanenta prin lucruri pe care le facem pentru noi si nu in defavoarea noastra.

Daca vrem sa avem grija de alti oameni, daca vrem sa avem grija de afacerea sau de proiectele noastre, trebuie sa stim sa avem grija de noi.

Iata doar 7 obiceiuri pe care le putem introduce in vietile noastre pentru a avea grija atat de sanatatea noastra, cat si de afacerile noastre:

1. Invatam ceva nou in fiecare zi.

Muncim din greu si suntem, in acelasi timp, munciti de ganduri. Trebuie sa ne disciplinam insa mintea si sa o hranim cu informatie noua, sa ii oferim cunostinte din domeniul care ne intereseaza si sa ne educam astfel pentru a sti nu doar cum sa fim antreprenori mai buni, ci si oameni mai buni si mai sanatosi.


2. Ne fixam obiective si parcurgem etapele necesare pentru a le indeplini.

Doar cunostintele acumulate, fara implementare, nu inseamna nimic. Nu ramanem astfel doar la stadiul de student, ci aplicam ceea ce invatam. O calatorie facuta astfel zi de zi ne transforma si ne aduce mai aproape de ceea ce ne dorim.


3. Alegem cu grija cum sa ne petrecem timpul liber.

In medie, o persoana petrece in jur de 3 ore pe zi in fata televizorului. Ca antreprenori, trebuie sa alegem sa nu ne consumam astfel timpul. Pentru a fi sanatos, pentru a ramane concentrati asupra afacerii si a celor dragi, trebuie sa intelegem ca timpul petrecut astfel e ripisit. Putem folosi acest timp gandindu-ne la obiectivele noastre, la ce mai avem de indeplinit si la ce trebuie sa facem pentru a ajunge unde ne dorim. Putem face exercitii si putem petrece timpul pentru odihna.


4. Exercitiul fizic trebuie sa devina o prioritate.

Un corp sanatos va ajuta mintea sa se mentina sanatoasa. Studiile arata ca circa 80% dintre adulti nu fac suficienta miscare. Acestia ar trebui sa faca in medie 2,5 ore pe saptamana activitate fizica moderata sau aerobic, impreuna cu doua sesiuni de exercitii de forta pe saptamana. Oricat am fi de ocupati, intotdeauna vom gasi, daca vrem, timpul necesar pentru astfel de exercitii.


5. Sa mancam mai putin fast-food.

Hrana trebuie privita ca un combustibil. Daca acest combustibil e de calitate, si energia va fi de calitate, iar rezultatele noastre mai bune. Nu trebuie sa tinem diete sau sa eliminam alimente pentru a manca mai sanatos. Trebuie sa mancam in schimb alimente naturale in loc de junk food sau fast food.


6. Sa dormim.

Toti antreprenorii se lovesc de problema programului de munca prelungit pana tarziu in noapte sau a intalnirilor matinale. Antreprenorii care tin la sanatatea lor stiu insa ca somnul e esential pentru succesul lor. Indiferent de ora la care ne trezim, trebuie sa avem o rutina a somnului si sa o respectam.


7. Sa aducem echilibrul in vietile noastre.

Sanatatea e un stil de viata. Nu putem sa peticim un plan de afaceri si sa ne asteptam sa aduca rezultate bune asa cum nu putem sa mancam intr-o zi sanatos si sa credem ca vom slabi dupa ce toata saptamana am mancat mult si nesanatos. Trebuie sa lucram in mod mai inteligent, nu mai greu.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016